Unge er set kørende rundt med sorte ISIS-flag og falske kalashnikov’er i Gellerup. De lader skægget gro og er begyndt at komme i moskeen.
Det siger politikommissær Jens Espensen til sit eget fagblad Dansk Politi, og han siger dermed, at det er en ændret adfærd i forhold til tidligere, hvor de ”bare” var bøller og stjal knallerter, solgte hash og lavede andre dumheder. Terrorangrebene i Paris og senest København har ændret nogle unges adfærd.
”Den udvikling gør det ikke nemmere at være politimand her i området,” påpeger Jens Espensen i fagbladet.
Hopper med på bølgen
Udtalelserne har vakt opmærksomhed i Gellerup, og folk spørger på Facebook, om nogen af beboerne har set de unge med flag og geværer, og om de unge gror længere skæg, og om det betyder, at de er radikaliserede.
Fakta er det småt med i diskussionerne – kun er de fleste enige om, at det ikke skal tolereres, hvis nogen hylder terroristen fra København eller hylder det sorte flag, som står for Islamisk Stat.
 I de diskussioner, gellerup.nu har læst, er der ingen konkret viden om det, politikommissæren udtaler sig om. En mener, at hvis det forholder sig sådan, så er det unge, der søger opmærksomhed ved at ”hoppe med på bølgen”.
”De ved jo ikke bedre”
Afdelingsformand i Gellerupparken, Helle Hansen, er interviewet til Aarhus Stiftstidende om emnet. Hun har været til møder i ugens løb med blandt andet politiet og andre lokale kræfter. Hun har ikke selv set noget sort flag eller våben.
”Det eneste, jeg har hørt, er nogle unge knejter på 13-14 år, der skulle have jublet eller på en eller anden måde have udtrykt, at det var godt, det der var sket derovre (weekendens terrorangreb i København, red.). Det er en dumhed. De ved jo ikke bedre. Nogle af dem hopper bare med på det for at få gang i gaden. Mere gennemtænkt er det vist ikke,« siger Helle Hansen og understreger, at weekendens attentater i København »ikke er noget, man på nogen måde skal juble over.”
”Vi er rigtig mange voksne herude, så man finder nok ud af, hvem det er – og så bliver der taget en snak med dem på et tidspunkt, når man har dem på tomandshånd og kan forsøge at nå ind til dem,” siger hun til Stiftstidende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.