På Gudrunsvej 10A suser vinden i ørene – men lytter man bedre efter, høres også livlig snak og musik inde fra Foreningernes Hus.
Huset er i dag samlingssted for Multikulturel Festival. Festivalen er baseret på frivilligt arbejde, og pengene gik til hospitaler i Gaza og Somalia og til et værested for grønlandske kvinder i Aarhus.

På græsplænen foran Foreningernes Hus står en gruppe børneartister fra Cirkus Tværs, som er i fuld gang med at forberede sig til deres show senere på dagen. To kvinder kommer gående forbi i et rask tempo, og numrene udenpå tøjet fortæller, at de er med i den sponsorerede gåtur ”LadyWalk”.
Flødeboller i luften
Rundt om hjørnet står en underlig maskine med to unge drenge på hver sin side. Drengene fortæller, at det er en ”flødebolle-kastemaskine”, som kaster flødeboller ud til børn, hvis de kan ramme maskinen med en bold. Drengene selv kommer fra Gellerup KFUM og KFUK og er to af dagens mange frivillige, der er med til at arrangere aktiviteter.
Inde i Foreningernes Hus vrimler det med børn: de vil både ud til flødebolle-kastemaskinen og ind for at få lavet ansigtsmaling, som frivillige fra organisationen Afrika inTouch står for. 

International aroma i kælderen
Et skilt med ordene ”Internationalt Køkken” leder folk ned ad en trappe, og så snart man træder nedenunder, fyldes næsen med en krydret og aromatisk duft.

Tre langborde bugner med mad, og resten af rummet består af borde og stole, så gæsterne kan sidde og nyde maden. Asha og Asma er to piger, der er med til at sælge mad. ”Vi har ikke selv lavet maden, vi hjælper bare med at sælge det,” fortæller pigerne. Det Internationale Køkken byder blandt andet på ris, sambusi, rullekebab, boller og kage – så her er noget for enhver smag.

Festsalen har det hele
I festsalen i Foreningernes Hus er der endnu flere aktiviteter. Her er både loppemarked, kageboder, sundhedscafé og en scene til Cirkus Tværs og senere til andre optrædende – og så er her rigtig mange mennesker.
Musikken spiller fra højtalerne, og derudover går snakken lystigt for sig. Anna Margrethe Kirkegaard står og sælger ting på loppemarkedet, og hun har været i Foreningernes Hus siden formiddagen for at hjælpe med at gøre alting klar. ”Alt det, vi sælger her, kommer fra folk, der har doneret tøj og ting til loppemarkedet,” siger Anna Margrethe.

Musikken bliver skruet op, og Cirkus Tværs går på scenen. Folk stimer hen til scenen, og børnene sætter sig helt hen til scenekanten for rigtigt at kunne følge med i showet. Der bliver taget billeder og optaget video i stor stil. Der bliver klappet og hujet i takt til trommemusikken.
Festlighederne fortsætter senere om eftermiddagen med blandt andre  den populære og talentfulde X-Factorstjerne, Baraa Qadoura, og om aftenen med koncert i Gellerup Kirke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.