Unge fra skoler omkring Gellerup kan nu kalde sig forfattere. I et samarbejde med Aarhus Litteraturcenter har de nemlig været medforfattere til fem små bøger, der alle tager udgangspunkt i Gellerup. I dag tirsdag kl. 16 læser de op af deres tekster ved en bogreception i Gellerup Bibliotek – hvor alle er velkomne.
”Små bjerge af beton” er den samlede titel på de fem bøger fra Gellerup, som er skabt med økonomisk hjælp fra Gellerup Kulturmidler. Udover de unges ”Vejret er grønt” er forfatterne på bøgerne Homam Mohammad Amin med ”Arabiske Digte”, Hanne Højgaard Viemose der har skrevet ”Helhedsplanen”, Lars Bo Nørgaards ”Vores 74 m2” og Mads Mygind med bogen ”Jeg stiger på en bus ud til Gellerup”.
I løbet af efteråret og foråret har forfatterne afholdt skriveværksteder på skoler i Brabrand-området og indført de unge i en anden måde at skrive på, end de er vant til i skolen. Skriveøvelserne foregik i klasserne, hvor eleverne på 20 minutter skulle prøve kræfter med skriveteknikken ”kreativ skrivning”.
Metoden går ud på at skrive frit og ikke tænke for meget over rammer, form eller sammenhæng. På skriveværkstederne skrev eleverne om alt fra glæder og sorger i deres hverdag, til mere dybe og filosofiske betragtninger om livet.
”Vejret er grønt”
Elevernes historier og tanker er nu samlet i bogen ”Vejret er grønt”. Her kan man komme på en vild tur på mountainbike med Tarek fra 9.A på Sødalskolen:
”Cyklen og jeg var som ét, jeg kunne nærmest mærke de bittesmå sten og grene under de 29 tommer store hjul. Før slutningen er der en fugtig mudderbakke, som æder de fleste mountainbikeres sjæle. Men ikke min,” skriver han.
I bogen kan du også høre om Zeinab og de bedste aftener i hendes liv:
"Vi grinte igen og igen og igen. Så vågnede min mor. Hun bad os om at gå i seng. Men da hun var gået ind for at sove, grinte vi videre. Jeg kan huske min søster, der fortalte om sin første kærlighed. Så var der min bror, som fortalte alle mulige private ting. Jeg følte mig tryg. Disse var de bedste aftner i mit liv,” skriver hun.
Man kan også læse om Wissams overværelse af et røveri, Maymanats tanker om kærester og Mathildes overvejelser om livet og hvorfor vi er her. Og en elev fra Aarhus Købmandsskole, der er træt af sure mennesker:
”Efter min mening skulle man hellere kigge omkring sig og se alt det smukke og alt det gode, som er omkring en. Vi har ikke tid til at spilde tiden. Vi har heller ikke tid til at have ondt af os selv. Vi er unge og skal være fri for alle bekymringer,” lyder opfordringen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.