Der var stort fremmøde, da Virksomhedsskolen i Gellerup holdt sit første netværksmøde torsdag 4. juni.
Både unge nysgerrige og deres forældre og en række lokale politikere samt virksomheden MAF BYG var med, da Brabrand Boligforening og projekt Virksomhedsskolen slog dørene op. Hele 25 mennesker dukkede op, heraf 6-7 unge, hvilket var flere, end projektleder Ghassan Hassoun havde regnet med:

”Det var fantastisk at se så mange unge vise interesse for projektet. Der var også mange andre virksomheder, som gerne ville have været her i dag men ikke havde tid. Så vi må helt klart holde nogle flere møder for at få endnu flere med i processen,” lød det fra projektlederen og UU-vejlederen.

Stærkt boligsocialt fokus
Fra Brabrand Boligforening indledte Kim Skjelmose mødet med en introduktion til hele den fysiske helhedsplan og dens mange byggeprojekter. Derefter var der rundvisning på byggepladserne og samtaler på kryds og tværs blandt de fremmødte. Herunder politikere fra både SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Konservative, der var dukket op for at vise deres interesse for det boligsociale arbejde og netværke med de øvrige deltagere på mødet.
Den politiske bevågenhed glæder Ghassan Hassoun:

”Normalt besøger politikerne Gellerup for at få et overordnet indtryk af stedet herude. Men nu kom der nogle, der netop interesserede sig specifikt for det boligsociale perspektiv og gerne ville møde det netværk, vi er ved at skabe. Det viser mig, at vi skal fortsætte i den her retning.”

De fire politikere, der dukkede op var Sanne Rubinke, folketingskandidat for SF i Aarhus; Svend Thorhauge, folketingskandidat Radikale venstre; Samina Shah fra Konservative samt Anne Hegelund, folketingskandidat for Enhedslisten.

En praktikplads til Muhammed
Resultatet af dette første netværksmøde i Virksomhedsskolen blev en praktikplads til Muhammed, der har gennemført grundforløbet som struktør på Aarhus Tech. Men flere vil snart følge efter, hvis det står til projektlederen:

”Ind til nu har vi annonceret for projektet fra mund til mund, på vores facebookside og med flyers. Næste skridt er have større fokus på mediedækningen. Og så planlægge det næste møde i så god tid, at flere af de interesserede virksomheder har mulighed for at deltage, nu, hvor de kan se, at vi er i stand til at samle så stor tilslutning til vores netværk,” lyder det fra lederen af Virksomhedsskolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.