Fra oktober kan du gå efter den røde prik i Gellerup, hvis du vil vide mere om helhedsplanen og de konkrete forandringer, der er i gang. Den røde prik består af ombyggede skibscontainere omkranset af en cirkel – alt sammen i en rød farve.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune har netop offentliggjort navnet på det firma, som skal bygge et informations- og aktivitetscenter på Verdenspladsen midt i Gellerup, tæt på Gellerupbadet. Det bliver Enemærke & Petersen, der har gode erfaringer med beboerdialog i Rosenhøj og Langkærparken.

Ifølge Brabrand Boligforening bliver det et ”fyrtårn” i forandringerne, og her kan beboerne og alle andre hente viden og komme i dialog om helhedsplanen og de konkrete projekter.

Boligforeningen og kommunen benytter et areal, som ikke skal bebygges de kommende tre år, og derfor er der plads til midlertidige funktioner. En af den bliver informationscentret, som skal kunne pilles ned igen om ca. tre år.

Rød cirkel med skibscontainere

Et bedømmelsesudvalg har valgt et forslag fra entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, som har sat tegnestuen Arkitema på opgaven sammen med ingeniørfirmaet Viggo Madsen. Det er der kommet en cirkelrund bygning ud af med et karakteristisk rødt tag. Kernen i bygningen dannes af ombyggede skibscontainere, der også bliver røde.

Med på holdet har også været en arkitektstuderende, som med vinderforslaget fra en tidligere konkurrence blandt studerende har leveret grundidéen til designet.

Divisionschef Bo Christian Lagerberg fra Enemærke & Petersen a/s glæder sig til at blive udviklingspartner på projektet og siger:

”Vi har gode erfaringer med beboerdialog og et socialt engagement fra renoveringen af boligområderne Rosenhøj og Langkærparken. Begge projekter har skabt arbejdspladser til lokale beboere. Det er noget af det, vi vil bære med ind i projektet.

Synlighed og tilgængelighed
Informations- og aktivitetscentret skal fungere som præsentationsrum for helhedsplanen og vil blandt andet få en fysisk model af området opstillet. Der bliver desuden en café og et sceneområde både indenfor og udendørs, som kan bruges til fx debat- eller kulturelle arrangementer.

Det er planen, at informations- og aktivitetscenteret slår dørene op til oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.