”Nogle gange må du sparke dig selv i røven og komme i gang,” siger Allan Ghamlouch. Allan har prøvet at have det svært i skolen, men er nu lektiehjælper i lektieklubben Tusindfryd ved Gellerup Bibliotek.
”Jeg er selv vokset op i Gellerup og har kæmpet mig op til mine gode karakterer. Jeg har ikke altid haft det let i mit liv. Det kan være forfærdeligt, fordi man føler sig alene med problemerne, men man skal ikke give op, selv om man får at vide, at man ikke kan. Du må selv gøre noget. Det skub, du har brug for, er et skub fra dig selv," udtaler Allan.
Allan begyndte at spørge andre, når der var noget, han ikke kunne. ”Jeg har en god overbo og mine venners forældre, som jeg har spurgt. Og så har jeg søgt på nettet og trænet det, jeg havde svært ved.
Karakterer tog da også et tigerspring, da Allan først havde fundet ud af, hvad der skulle til. Han gik fra 4 til 10 i dansk, og i biologi forbedrede han sit niveau fra et 4- til et 12-tal; den højeste karakter man overhovedet kan få.
Nu hjælper Allan andre med lektierne
”Jeg så en udsendelse i tv med en kineser, ”Xinxin og De fortabte indvandrere”, og jeg blev meget provokeret af det billede de viste af 2. generationsindvandrere. Efter det valgte jeg at blive lektiehjælper. Og det har været fantastisk! Der er et utroligt fællesskab, og vi cracker også nogen jokes. Det er klart, at man kan være genert. Men i lektieklubben tager vi hånd om alle. Så jeg synes bare, at man skal komme,” lyder det fra Allan.
Du kan møde Allan i Lektieklubben Tusindfryd og læse mere om lektiehjælpen
og dens åbningstider på Facebook-siden ”Lektiehjælpen Tusindfryd.”
Lektieklubben holder sommerferie i øjeblikket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.