Chadi Abdul Karim er født i 1978 og kom til Gellerup i begyndelsen af 1990´erne. Nu er han i gang med optagelserne af efterfølgeren til filmen ”Exit Babylon”, som er efterfølgeren til ”Exit Neverland.”
Tre veloplagte produktionsassistenter, Christine Mazanti, Christina Bach Larsen og Siri Frederiksen  tager imod i en lejlighed på Bentesvej. De er i fuld gang med at sørge for opvask og madlavning til hele crewet – og engagementet fejler intet. Det er tydeligt, at de brænder for projektet om at lave en film, der fortæller om Gellerup på en anden måde, end man er vant til.
Alle medvirkende og hele crew’et arbejder frivilligt, hvor optagelserne er løbet over en uge. Christine Mazanti føler, at denne omstændighed har gjort projektet til noget helt særligt. Og så er der en ting til:

Stor opbakning til filmen
”Jeg kommer fra Amager, og jeg har boet i Århus siden februar. Jeg har bare fået punkteret alle fordomme om det her område, for vi er blevet mødt med en stor hjælpsomhed alle steder,” fortæller 24-årige Christine Mazanti. Al produktion og forberedelse er forberedt i Gellerup.

Der er i det hele taget stor, lokal opbakning til filmen, som finansieres af midler fra Gellerup Kulturfond og Århus Filmværksted. Brabrand Boligforening har støttet optagelserne med en stor lejlighed på Bentesvej til stærkt nedsat husleje. Og hvordan fik man så Alarmcentralen til at stille en ambulance til rådighed?

”Man ringer til nogen, som man taler rigtig pænt til, og så stiller de én videre til en anden, som man også taler rigtigt pænt til, og så lidt efter lidt får man en aftale,” svarer Christine, der er spændt på modtagelsen af filmen, når den har premiere om et års tid.
”Jeg er rigtig spændt på karaktererne, de er så tæt forbundne og spillet af nogle fantastiske personer.”

Mange af skuespillerne har boet i Gellerup og har rødder i området. Og på aftenen, hvor gellerup.nu var på besøg, blev der på City Vests parkeringsplads optaget en scene med en drone, der blev sendt ind over området for at skyde en person. Det var her, ambulancen og dens udrykning kom ind i filmen – og med stor lokal nysgerrighed, så den forsvandt hurtigt igen.
Exit Babylon – og hvad så?
Chadi Abdul Karim fortæller, hvorfor den skal hedde ”Exit Babylon.”

”Jeg har altid holdt af at læse, og på et tidspunkt fik jeg en fascination af Babylon – den her store by med skikke og religioner. Og så var det sådan, at da jeg voksede op herude, følte jeg, at Gellerup var som et stort Babylon. Den her store bydel, hvor de fleste faktisk vil det gode – men hvor man aldrig hører om andet end det negative.” 

Exit Neverland fra 2013 vandt en pris ved European Independent Film Festival i Paris, i kategorien Best Student Film. Herhjemme blev filmen nomineret til Robert-prisen for årets bedste kortfilm. Man vil forsøge at få Exit Babylon med på festivaller. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.