Majid Mozien er 19 år og i lære som anlægsstruktør. Hver morgen kører han hjemmefra, før de fleste er vågnet, og hver dag graver han sig stadig dybere ned under veje, fortove og villahaver for at lægge rør ind og ud af bygninger.

Gennem sin UU-vejleder i 10. klasse, Ghassan Hassoun, blev han ledt ind i Virksomhedsskolen Gellerup og fik en læreplads hos DanJord, der blandt andet arbejder rundt omkring i Gellerupparken og på Gudrunsvej.

”Jeg tror, jeg har prøvet alle fag på Teknisk Skole og brobygningsforløbet i 10. klasse, inden jeg startede her. Jeg er sådan en, der gerne vil prøve en hel masse for at finde ud af, hvad jeg er bedst til, og mærke efter, om det er noget, jeg også kunne tænke mig at lave om ti år,” fortæller Majid, der også tidligere har givet en hånd med som løsarbejder i Netto og været en del af Aarhus Brandvæsens særlige ungdomsindsats, Brandkadetterne.
”De bygger opad- vi graver nedad”
Majid forklarer, at der findes to retninger inden for struktørfaget, og at det er ret nemt at kende forskel på dem:

”Beton’erne, som vi kalder dem, bygger fra jorden og opad. Som anlægsstruktør ”bygger” vi nedad i stedet,” griner Majid. Han er dog ikke nervøs for at møde rotter eller andre dyr når han befinder sig under jorden – han er kun stødt på en enkelt, død rotte indtil nu.

Efter læretiden, som er på 3,5-4 år, vil Majid Mozien gerne læse videre med en overbygning som kloakmester – ”for at få mere ansvar og kunne lave flere ting,” som han siger. I øvrigt er han glad for sine kolleger og for stemningen på arbejdspladsen.

Ingen skurvogns-chok
Omgangstonen i skurvognen er frisk, men ikke chokerende eller grov, mener Majid, der dog har hørt om andre tilfælde, hvor ”skurvogns-snakken” har taget overhånd:

”Når vi laver sjov med hinanden, går dagen meget hurtigere. Sådan er det. Men de andre respekterer mine grænser. Og jeg har det sådan, at jo mere de driller dig, jo mere kan de li’ dig og respekterer dig,” slutter Majid, der lige nu har pause fra skurvognen og er i et skoleforløb på Aarhus Tech.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.