Et hold spejdere fra byen Ramallah på Vestbredden er netop kommet til Aarhus. De er her hele efterårsferien og skal blandt andet lære vore egne Ramallah-spejdere at spille på sækkepibe og tromme.
Det er led i projektet ”Gellerup med fuld musik”. De besøgende vil i ugens løb optræde med deres musik ved flere lejligheder, som ved 10 års jubilæet i Globus1, onsdag d. 14.10. kl. 15, samt ved et optog forud for dette gennem Toveshøj og Gellerup.

Målsætningen for projektet er, at Ramallah Spejderne i Gellerup får opbygget og udviklet deres eget sækkepibe- og trommeorkester, hvilket rigtigt mange spejdertropper i Palæstina har. De besøgende spejdere er med i et veletableret sækkepibe- og trommeorkester i Sareyyet Ramallah, stiftet i 1930. I efterårsferien vil de holde daglige workshops med Gellerup-spejderne, hvor der vil blive øvet i sækkepibe- og trommespil.

‘De inspirerer vore spejdere’

”Vi glæder os rigtigt meget til at få besøg af spejderne fra Palæstina. De vil helt sikkert kunne inspirere vores egne spejdere utroligt meget, og de vil give projektet med at opbygge vores eget sækkepibe- og trommeorkester et stort løft. Vi håber jo rigtigt meget på at kunne blive så gode og dygtige, at Ramallah Spejdernes orkester kan deltage aktivt i 2017 festlighederne,” siger Walid Mahmoud, leder af Ramallah Spejderne i Gellerup.

Ramallah Spejdernes projekt, med opbygning af et sækkepibe-og trommeorkester i Gellerup, foregår i samarbejde med Aarhus Musikskole. Besøget af spejderne fra Ramallah er støttet af DEMENA puljen, Mellemfolkeligt Samvirke. Besøget er desuden et led i bestræbelserne på at etablere samarbejde og venskab mellem Aarhus og Ramallah.

Besøget handler desuden om andet en musik. Der vil også blive fokuseret på dialog om demokrati og aktivt medborgeskab. De palæstinensiske spejdere skal mødes med flere foreninger og organisationer i Gellerup og snakke om græsrods-demokrati. De modtages på Aarhus Rådhus af kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad.

Endelig bliver der tid til, sammen med spejderne fra Gellerup, at gå på opdagelse i Aarhus, bl.a. med besøg i Aros, Den Gamle By, Bazar Vest, Dokk1 samt rundtur i midtbyen.
Næste fredag kører gæsterne til København, hvor de blandt andet vil besøge Folketinget og få en snak om det danske folkestyre med bl.a. MF Nikolaj Villumsen (EL).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.