Nej, der er ikke et ”nul” for meget. Og til daglig hedder Gellerups store sports- og multihus da også stadig Globus1. Men i går havde bygningen 10 års fødselsdag, og det blev fejret med festtale, kage og musik fra spejderne fra Ramallah og de danske Ramallah-spejdere, der er her og der og alle vegne i disse dage.

For hele familien
Alle aldre var mødt frem, og det myldrede med både små børn og bedsteforældre. Cafeens forpagter havde sørget for at der var mere end rigelig kage til alle, og balkonen var udsmykket med dannebrogsflag, ligesom Dannebrog var hejst på den store flagstang foran indgangsdøren.

Inden døre var det helt store trækplaster (bortset fra kagen, selvfølgelig) den fælles opvisning af de to spejder- og musikkorps, der stolt kunne vise, hvad de har øvet hårdt på at lære de seneste dage, og hvordan Gellerups egne Ramallah-spejdere havde lært at finde rytmen og tromme og marchere i takt til musikken, der blev domineret af sækkepiber og stortromme.

Allerførst holdt rådmand Rabih Azad-Ahmad en tale til forsamlingen.

”Verden er i Gellerup”
”Globus betyder verdenkort, og det er netop, hvad vores Globus1 er. Et sted der samler folk fra mange lande og grupper til fælles aktiviteter, hvor man kommer hinanden ved og lærer af hinanden. Et sted, som er med til at åbne Gellerup for resten af Aarhus og tiltrækker andre end bare de lokale børn og voksne. Og som har vist sig levedygtigt og værdifuldt for fælleskabet herude.
Jeg er sikker på, at Globus1 også kommer til at spille en stor rolle i fremtidens Gellerup, når helhedsplanen står færdig og en ny tid begynder om et par år,” lød det fra rådmanden, der benyttede lejligheden til at takke de mange faste brugere og aktører, som er med til at støtte op om husets arbejde hver dag – og sendte en særlig hilsen til de indbudte musikere fra Ramallah, som kort efter gav los og viste sig frem i deres flotte uniformer, sammen med Ramallah-spejderne, der også var i uniform i dagens anledning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.