I denne uge åbner det nye informations- og eventhus InstantOne på Verdenspladsen midt i Gellerup, ved siden af Gellerup Badet og den nye kunstgræsbane. Huset, som består af gamle skibscontainere, er imidlertid kun første spiller på banen i det nye område, som skal blomstre op langs den nye bygade tværs gennem Gellerup, og som har fået navnet Instant City. En ”instant” eller ”midlertidig” bydel som kommer til at bestå af mindre forretninger og virksomheder af forskellig slags, drevet af nye og gamle iværksættere, der har noget på hjerte og gerne vil føre deres forretningsideer ud i livet.

Det kan være alt fra bagerier og frokost-cafeer til cykel- eller computerværksteder til forretninger med genbrugstøj. Rasmus Nørfeldt og Alexander Muchenberger er netop blevet ansat til at koordinere de mange kommende aktiviteter.

Samosaer eller pizza?
”Hvilken historie vil vi helst fortælle om området? Hvordan kan vi skabe den mest ”ægte” eller autentiske oplevelse for de, der besøger området – ved at sælge håndlavede, hjemmebagte samosaer eller ved at klaske nogle pizzaer sammen i en medbragt trailer?” Sådan spørger Alexander Muchenberger, designer, projektleder og uddannet teater-tekniker, som er en af de nye Instant City-medarbejdere. For ham handler det ikke kun om, hvad der kan lade sig gøre og hvilke forretninger man kan lave i den nye, midlertidige bydel, men i lige så høj grad om, hvilket signal Instant City skal sende til resten af byen – og verden – om at der er noget at komme efter i Gellerup:

”Mens jeg har været herude og tale med potentielle iværksættere har jeg for eksempel lært, at en samosa ikke bare er en samosa med noget dej og kogte kartofler – det kan faktisk være rigtig mange forskellige ting, og det er et godt eksempel på, at de mange forskellige kulturer og deres mad-traditioner kan give besøgende nye oplevelser, som man ikke kan finde andre steder – hvis bare vi satser på dem og tror nok på dem til ikke bare at åbne et nyt pizzeria i stedet,” forklarer Alexander.

Mad-by i Gellerup
I det hele taget kommer der til at være rigtig meget fokus på madlavning og –servering i Instant City, hvis det står til den nye projektleder. Samtidig med at idéen er, at folk ikke bare kan komme og spørge, om de kan få et arbejde – men i stedet skabe deres eget:

”Jeg skal ikke give folk et job. Men i stedet hjælpe dem til at skabe deres eget. Det gør vi ved at folk kan starte op med forskellige koncepter. Ved at komme hurtigt i gang og starte i det små bliver det lettere at overskue end at skulle starte et kæmpe projekt. Og når man kan markedsføre sig gennem sit eget netværk fra mund til mund går det også hurtigere, end hvis man skal ud og lave kostbare reklamer alle vegne,” afslutter Alexander Muchenberger, der regner med at kunne gå i gang med sit arbejde til foråret.

Hvis du gerne vil have en forretning i Instant City kan du kontakte Rasmus og Alexander på mail: mail instantcity@bbbo.dk eller telefon: Alexander: 2738 1106 Rasmus: 2520 7319

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.