Der kommer ikke noget "aktøratlas" til beboere og aktivitetsudbydere i Gellerup – i hvert fald ikke i denne omgang.

I løbet af 2015 blev en masse klubber og foreninger i Gellerup og Toveshøj kontaktet af Sanne Winther fra Det Boligsociale Sekretariat i Brabrand Boligforening. Hendes opgave var at lægge grunden til et nyt ”aktøratlas” for området – en samlet, digital oversigt over alle de klubber, foreninger og tilbud, der findes herude.
Hvad enten det handler om at finde den nærmeste moske eller fritidsklub, finde åbningstiderne på biblioteket eller svømmehallen eller få hjælp til beboerrådgivning eller retshjælp. Kort sagt: Et ”kort” på internettet over alt det, der sker rundt omkring i Gellerup og Toveshøj. Som alle beboere skulle have adgang til og alle foreninger selv kunne melde sig til og gøre brug af, til at gøre reklame for sig selv.

Ideen med at samle alting i en fælles oversigt er ikke ny. Faktisk har Samvirket i årevis udarbejdet et kort over foreningerne i området. Det har dog den begrænsning, at det ikke kan vise de forskellige individuelle aktiviteter. Det lægger heller ikke op til, at de forskellige foreninger kan finde hinanden og udveksle erfaringer ad den vej.
 
Derfor var drømmen at lave et interaktivt kort eller katalog, der kan hjælpe både beboere og ansatte i området med at finde hinanden og skabe sammenhæng i hverdagen.
Nu er planerne imidlertid lagt i skuffen igen. Henning Winther, der er boligsocial leder, forklarer hvorfor:

”Der har været en omfattende indsats. Rigtig mange parter er blevet inddraget og spurgt om, hvilken slags løsning de gerne ville have, og hvad de gør lige nu for at finde hinanden. På den måde har vi udviklet en god løsning, som aktørerne faktisk kan lide og har sagt, at de gerne vil bruge.
Det resultat har vi så taget med hjem og præsenteret for Samvirket, Gellerupmodellen og Aarhus Kommune. Opstarten og driften ville skulle betales af midlerne til den boligsociale helhedsplan samt Aarhus kommune, men lige nu er det ikke muligt at finde pengene til det,” lyder det fra Henning Winther.

Hvad så nu?
Selv om Aktøratlasset er lagt i skuffen og kan tages frem igen senere, findes der faktisk en hjemmeside, der kan hjælpe med at vise vej gennem Gellerup. Det er vores egen bydelsportal gellerup.nu

Ud over nyheder om området er der også en samling af informationer, kaldet ”Alt om Gellerup”. Den ligger i venstre side af hjemmesiden. Her kan du blandt andet læse om ”Fritid og sport”, ”Bolig-overblik”, ”Sundhed”, ”Skole og uddannelse” og meget mere.

Desuden kan man se et kort over Brabrand-Gellerup-Toveshøj med angivelser af nogle af de vigtigste steder i området: Det kan du finde her.

Så selvom der ikke bliver noget samlet aktøratlas i denne omgang, er det altså stadig mulig at finde en masse, men måske ikke alle, informationer om, hvad der sker i Gellerup og Toveshøj samlet på ét sted.

Det trykte aktøratlas – i en tidligere version – kan du desuden se her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.