Lørdag d. 9 januar stod Palestinian Youth in Denmark klar i Foreningernes Hus til at modtage 80 børn. Navnet på dagen var ”Dagen for Palæstinensiske børn”, og den bestod af lærerige aktiviteter, konkurrencer og præmier. Arrangementet startede kl. 10.30, hvor Ramallah Spejderne gav en velkomst med deres trommespil. Børnene blev så inviteret på morgenmad, før dagens undervisning gik i gang.

Underviserne var frivillige fra Palestinian Youth og havde hver fået sit emne. Undervisningen gik på Palæstinas historie, geografi og hovedstaden. Særligt til arrangementet var der skaffet en bog, der stillede forskellige opgaver. Der skulle farves, skrives breve og skrives navne ind på byer. Børnene var alle optagede af indholdet af dagen, og tiden fløj.

Palæstina som puslespil
Op til dagen var der bygget et fem meter langt puslespil af det oprindelige Palæstinakort. I løbet af dagen var der svaret på spørgsmål om hver undervisningslektion, og svarene blev talt op. Vinderne skulle kåres og der var stillet fede gaver frem. Fire dygtige piger og tilsvarende fire drenge fik gaver i hånden, og dagen var omme efter godt fire tmer.

Arrangementet hører til en kæde af nye arrangementer, der kommer snart. Alle unge var velkomne og selvom titlen på arrangementet kunne være lidt misvisende, mødte der stadig børn af andre nationaliteter op til arrangementet. De var mindst lige så velkomne som alle andre.

Palestinian Youth hjemmeside
Palestinian Youth på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.