Torsdag den 14. januar var Gellerup Bibliotek vært for en hyggelig fernisering for teksten "Koriander med K" af Carl Luis Hvilsom. I efteråret 2015 skrev han om et besøg på biblioteket på et skriveværksted under Atlas over Aarhus. Nu hænger teksten permanent på Gellerup Bibliotek.
Projektleder på 365tekster, Robert Skovmose Christensen, byder velkommen og indleder. Han fortæller, at 365tekster er et forlag, som udgiver tekster uden om bogen, så litteraturen kommer ud i byen. Det er et projekt under Aarhus som kulturby i 2017. Han siger: ”Frem til 2017 har vi skrevet 365 tekster.” Bl.a. udkommer nogle tekster på bænke. Til ferniseringen er billeder af mange tekster på reolen.
Kort vej fra tanke til tekst
Carl Luis Hvilsom bor i Toveshøj og er journaliststuderende. Han fortæller, at han godt kan lide den kortere proces til udgivelse af teksten i 365tekster i forhold til den tid, det tager at skrive en bog. Om teksten Koriander med K siger han: ”Jeg skrev spontant. Jeg kan godt lide, at teksten har et konkret udgangspunkt, et fysisk udgangspunkt, som går over i noget magisk. Det er sjovt at læse”
Herefter afslørede Kirsten Dyhrberg Grønne fra Gellerup Bibliotek teksten og så læste forfatteren teksten, Koriander med K, op.

K på hylden – og i luften
I pausen kunne man kigge forbi hylden med K.
Livsværkstedernes køkken havde visualiseret den magiske del af teksten Koriander med K:
”…. Og ved den næste hylde, hvor rækken skulle fortsætte, har nogen arrangeret et måltid, komplet med et blomstret stykke silkestof i blå og rød. Det er en indisk ret med lammekød og kikærter i tyk sovs af kokosmælk, krydret med kardemomme og allehånde. Ved siden af står en skål ris og damper, med grønne ærter, safran og gurkemeje, stegt, så risene er gule og fedtede.”
Læs hele teksten her eller besøg biblioteket.
De havde kommet ekstra mange krydderier i, så det duftede som beskrevet.
Der var kaffe, te og kage i pausen, efterfulgt af oplæsning fra andre deltagere i skriveværkstederne.
Alle er velkomne til at skrive i forårets skriveværksteder på Gellerup Bibliotek. Leder af skriveværkstedet, forfatter Louise Juhl Dalsgaard, fortæller, at programmet bl.a. indeholder at skrive i brevform, lister, instruktioner og flaskeposter til Brabrand Sø.
Se datoerne på www.365tekster.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.