Filmprojekt Gellerup (FPG) har med støtte fra Gellerup Kulturmidler sat skærme i Gellerup-området. Lige nu står der fem skærme i området – i Laden, Gellerup Bibliotek, Foreningernes Hus, Globus1 og Instant One.
Ifølge Rasmus Kronborg fra filmprojektet arbejder man desuden på at etablere et samarbejde med Godsbanen om en mulig sjette skærm for at bygge bro mellem Aarhus C og Gellerup.
Lige nu kører kun to af skærmene på i Foreningernes Hus og Instant One, og de viser indholdet fra FPGs produktioner. Med tiden skal foreninger m.v., som vil bruge skærmene, kunne formidle deres arrangementer, lave PR eller streame direkte fra arrangementet. Foreningerne og arrangører skal derfor have et login og deltage på kursus, hvor de lærer systemet at kende, og først derefter kommer alle skærmene til at virke. Det første halve år bliver en testperiode, og så vil FPG vurdere, om projektet er vellykket.
Det Kulturelle Talerør
Skærmene har fået tilnavnet ”Det kulturelle Talerør”. Formålet er at gøre kulturen i Gellerup synlig og tilgængelig – både for beboere i lokalområdet og på sigt for hele Aarhus. Talerøret skal afspejle mangfoldigheden af aktører og stemmer, som kan komme til orde ved hjælp af tv-skærmene.
Med skærmene kan brugeren hurtigt og effektivt kommunikere visuelt og skriftligt direkte til beboere i lokalområdet.
Rasmus Kronborg håber, at denne direkte kommunikationsform vil motivere foreninger og organisationer, til i højere grad at formidle deres kulturelle aktiviteter og dermed nå et nyt og bredere publikum.
Vil nuancere Gellerups image
Filmprojektet vil gerne være med til at ændre og nuancere Gellerups image i medierne og dermed gøre beboerne mere glade og stolte over at bo i området. Derudover vil Filmprojektet også gerne gøre informationen i området mere tilgængelig, så flere beboere bliver oplyst om aktiviteter i området.

Et andet håb med formidlingen er at fastholde ressourcestærke familier i området, da det i høj grad er dem, der er med til at stable kulturelle tiltag på benene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.