Selv om man skulle tro, at helhedsplanens mange ændringer, byggerod og byggepladser ville medføre øget kriminalitet og lavere tryghed, så er det gået lige omvendt: markant mindre kriminalitet og markant større oplevet tryghed fra 2014 til 2015.
Det fremgår af Politiets tryghedsindeks for de udsatte boligområder i Danmark.
Som nævnt i vores artikel i december føler tre ud af fire Gellerup-beboere sig trygge – det vil sige, at de i en spørgeskemaundersøgelse svarer, at "jeg føler mig grundlæggende tryg i mit nabolag". Undersøgelsen bygger på svar fra knapt 200 beboere i Gellerup.
Gellerup.nu har talt med politikommissær Jens Espensen om, hvad den øgede tryghed kan skyldes.
Meget mindre kriminalitet
"Der kan ligge mange ting bag tallene, men en oplagt årsag er jo, at der simpelthen er mindre kriminalitet. Indbrud er nærmest ikke-eksisterende, og hærværk er meget begrænset."
"Vi tror også på, at Gellerup har været god til at kommunikere både helhedsplanen og politiets indsatser. Vi er glade for, at gellerup.nu er med til at oplyse om vore færdselsindsatser og politiarbejde, for det gør en mere tryg at være reelt informeret om, hvad der sker i området."
Og så synes jeg, at de der kommunikerer helhedsplanen, gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg har selv undret mig over, at trygheden kan stige i en tid med så mange ændringer, men er den altså," siger Jens Espensen.
Tillid til politiet
Med en stigende tryghed følger også øget tillid til politiets arbejde. I tryghedsindekset ligger Lokalpolitiet i Aarhus Vest som nummer tre blandt Danmarks 26 særligt udsatte boligområder. 83,2 procent af beboerne svarer, at "Jeg har tillid til, at politiet vil hjælpe mig, hvis jeg har brug for det.”
Dette tal er faktisk en anelse over gennemsnittet af alle danskeres tillid til politiet.
Mange blev tiltalt i kreditkortsvindel
2015 var lidt speciel, for samtidig med, at antallet af anmeldelser i Gellerup faldt markant, så blev der rejst betydeligt flere sigtelser:
Det skyldes mest sagen om netbedrageri, som handlede om, at kreditkortsvindlere solgte rejser i blandt andet Bazar Vest, hvorefter tre mænd blev tiltalt for i alt 75 forhold. Alle tre mænd blev i øvrigt idømt fængselsstraffe, og en af dem fik desuden en udvisningsdom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.