Weekenden stod på iværksætterkursus for unge interesserede. Kurset gav enhver, der deltog, værktøjer til at springe ud som Gellerups nyeste iværksætter. Sad man med egen ide til et produkt, drømmen eller en plan om at blive iværksætter, så var kurset en oplagt mulighed for at få en god start som iværksætter.

Kursets dirigent var Jens G. Friis, der til dagligt står i spidsen for Strat & Co, der er en konsulentvirksomhed. Jens har mange års erfaring med at hjælpe unge iværksættere i gang. I weekenden stod der konsultation i at være iværksætter på Jens’ skema.

Kursisterne skulle selv på banen og fortælle om egne ideer og drømme, og det ledte frem til en masse sparring mellem kursisterne. Deltagerne skulle blandt andet holde en elevator-tale, dvs. være i stand til at fremlægge deres virksomhedside til en anden person, mens de tager en kort elevator-tur.

17-årig med drømme
En af kursisterne var den 17-årige Sulakshan Yogendran. Han bor til dagligt i Trige, men valgte søndag morgen at drage til Gellerup for at deltage i kurset. Han arbejder i Rema1000 og går på Aarhus Gymnasium, men har altid haft drømmen om at blive iværksætter.

”Da jeg hørte om kurset, valgte jeg at rydde min søndag for at kunne være med på kurset,” fortæller Sulakshan. ”Jeg synes at det var meget lærerigt, og Jens Friis var virkelig god til både at lære fra sig og inspirere.” Sulakshan vil gerne starte egen virksomhed og har nu en masse værktøjer i bagagen.

Under kurset fik kursisterne indblik i typer af iværksættere, opstart af virksomhed og hvilke skridt, man skal tage for at blive iværksætter. Kurset var sat sammen af henholdsvis Get2Job, Fritidspatruljen og Virksomhedsskolen.
gellerup.nu følger op på emnet med et interview med en af de unge, der vil starte virksomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.