Et flertal af partier i byrådet vil sige nej til at sælge en grund til stormoske tæt på Gellerup. Borgmester Jacob Bundsgaard lukkede på magistratsmødet dog ikke døren helt for et salg, men et salg vil ikke ske foreløbig.
Han og højrefløjens partier samt SF udeblev fra det store debatmøde i aftes i Globus1, hvor over 500 beboere udtrykte deres skuffelse over politikernes fravalg. De lavede et fælles "dislike" med tommelfingeren, og et fællesbilleder herfra vil blive sendt til borgmesteren.
Mange indlæg handlede om, at Gellerup stadig ønsker dialogen. Jinan Hammoude sagde som paneldeltager, at "… når vi gerne vil sammenhængskraften og dialogen, så er det mærkeligt, at vi ikke mødes af dialog fra politikernes side."
Rigtig mange indlæg bakkede dette synspunkt op. Især mange unge muslimer fortalte, at de tog uddannelser og følte sig integrerede osv., men at de til gengæld også gerne vil mødes af dialog. 
Enighed over hele linjen
Der VAR politikere i panelet – Rabih Azad-Ahmad (R), Jette Jensen (Enh.) og Vibeke Genefke (Alternativet) – men de kunne ikke blive uenige med beboerne om ret meget.
Alle var enige om at fordømme TV2s metoder og klipning af dokumentarer, men der lød da også et par kritiske røster mod imamrådgivning, som strider mod dansk lovgivning. Abdinasir Jama, afdelingsbestyrelsesmedlem i Gellerupparken, sagde:
"Jeg er opdraget med tolerance. Det skal ikke gå ud over alle, at nogen har gjort noget dumt eller bedraget."
Helle Hansen, afdelingsformand i Gellerupparken kunne ikke genkende mediernes beskrivelser af parallelsamfund i Gellerup: "Hvis det er et parallelsamfund, så er jeg ikke kede af at bo i sådan et samfund. TV2 viste måske nogle ting, der ikke er i orden, men det har vi politi og domstole til – og ikke en folkedomstol!"
Imamuddannelse – hvor?
Eneste antydning af diskussion handlede om imamuddannelse. Rabih gik ind for en dansk imamuddannelse – som Christiansborg nu også fokuserer på – og blev bakket op af en mødedeltager, Amal, som sagde, at "…mine børn er vokset op i to kulturer, og de har ret til en moske, som kan skabe balance. Jeg har brug for, at der kommer en imamuddannelse på Aarhus Universitet!"
Men det forslag vakte ikke begejstring hos mange. Paneldeltager Mohammed Sabah sagde, at imamer skal uddannes i et islamisk samfund. Abdinasir Jama problematiserede også en dansk imamuddannelse og spurgte, hvem der skulle bestemme indholdet – Venstre? Kirkeministeriet?
Moskeen kommer – tror vi!
Både Rabih Azad-Ahmad og Jette Jensen fra byrådet roste deltagernes markeringer om moske og dialog, og de var begge optimistiske med hensyn til at få en moske, selv om et grundsalg lige nu er annulleret.
"I har en god sag om moskeen, nemlig åbenhed og brobygning. Det er netop, hvad Aarhus Kommune ønsker. Jeg tror moskeen kommer. Hvis ikke i dag, så i "morgen".
Jette Jensen sagde, at hun og Rabih vil tage mødedeltagernes fælles holdning med til de øvrige politikere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.