A WAY er en vandreforestilling, som skal spille på Mols. men prøveforløbet vil foregå delvist i Gellerup og delvist på Mols. Det er for drenge og piger i alderen 14 til 27, som har lyst til at prøve kræfter med anderledes teater.

A WAY iscenesættes af den tyske instruktør og dramapædagog Uta Plate og den danske scenekunster Christine Fentz samt Secret Hotel. Det har taget meget lang tid at forberede A WAY men efter den lange vej er de endelig færdige.

23 unge til workshoppen

Gellerup.nu deltog forleden  på en lille workshop og infomøde. Her mødte 23 unge deltagere op, både unge medlemmer af Jafra og andre.

Det var Uta Plate, som skulle fortælle og vise, hvad der skulle gøres. Deltagerne var alle meget åbne over for alle de øvelser, der skulle laves, og når Uta forklarede, hvad der skulle gøres, var de alle meget koncentrerede. Mange følte det var meget overskridende, de følte alt det meste de lavede var noget uden for deres ‘comfortzone’ men der var også mange, som fandt sig fint til rette med det.

"Nogle vil kalde det naturen"
"Vi håber, at A WAY bliver en skøn og anderledes oplevelse for tilskuerne, som vi vil behandle og omtale som gæster. De kommer til at spadsere et sted, de måske aldrig har været før, i et landskab, der er meget anderledes fra byens landskab. Nogle vil kalde det Naturen. Det særlige ved A WAY i forhold til Gellerup er, også at vi inviterer borgere fra området ud i en helt anden del af Danmark.
Og så ved vi af erfaring, at deltagerne – de optrædende og alle involverede – vil opleve en kort, men meget intens periode i dette forår, som de aldrig vil glemme. For nogen vil det ændre deres liv," siger den danske iscenesætter Christine Fentz.

Samarbejdet mellem Mols og Gellerup
Workshoppen i Foreningernes Hus d. 4. april var en del af forberedelser til vandringsforestillingen A WAY.

Grunden til, at Secret Hotel valgte Gellerup, er at Secret Hotel ønsker at arbejde med borgere med flerkulturel baggrund.

"Der er mange formål med A WAY. Det centrale er, at Secret Hotel gerne vil give alle deltagerne en uforglemmelig oplevelse som alle vil vokse af, og at publikum bliver rørt, både via deres sanser, følelser og tanker og kommer til at tænke lidt anderledes om mennesker og landskab. Det er også derfor, at Aarhus Teaters ”Udflugten” arbejder med os," fortæller Christine Fentz.

Læs om ”Udflugten” her.

Fremtiden
Det har taget lang tid at forberede A WAY, så de laver ikke lige det samme næste år.

"Men vi håber at kunne holde kontakt med alle, vi allerede har lært at kende, bl.a. til to af vores projekter i 2017. Så hvis man gerne vil høre mere og følge med, så tilmelder man sig vores nyhedsbrev på www.secrethotel.dk," oplyser Christine Fentz.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.