Gellerupparkens afdelingsbestyrelse var i sidste uge i Mjølnerparken på Nørrebro i København for at høre om, hvordan de griber deres boligsociale projekter an. Det blev en inspirerende tur, hvor Mjølnerparken også viste sig fra den gode side.

Boligsocial leder Eskild Dahl Pedersen tog imod os i Fælleshuset, som også er udgangspunktet for mange aktiviteter i området.
Det råder blandt andet over informationskontor, hvor man kan træffe varmemesteren og en café for kvinder. De ansatte er primært kvinder, der bor i området.
Caféen hedder Café Nora og har åben fire dage om ugen. I huset er der også foredrag,  cykelkursus, gymnastik, dansktræning og lektielæsning, hvor de har en ansat lektielæser.

De unge samler affald
Salim El-Chahabi viste rundt i området, og selvom alle har hørt Mjølnerparkens dårlige ry, så det faktisk meget hyggeligt ud. Der er pænt og rent, og en af grundene til det er nok, at de unge i området får tilbudt et fritidsjob,  hvor de skal hjælpe med at rydde op i området. De får en lille vogn med affaldssæk og en "snapper", som de bruger til at samle skrald op med.

Der er 25-30 ansat, som har 2×2 timer om ugen. De er kun ansat et år, og derefter får de hjælp til at finde arbejde et andet sted på Nørrebro eller København, fx i de lokale supermarkeder. Der er de så ansat, indtil de fylder 18, hvor de kan få SU.

”Det er en god måde for de unge at have et arbejde på, og så lærer de også at skrive ansøgninger og komme til jobsamtale, fortæller souschef Grete Kerrn-Jespersen. De unge får øvelser i at skrive jobansøgninger og samtaler. Alle skal gennemgå de to faser, men alle får et job. Det er en god vej ind på arbejdsmarkedet for de unge, og de kan fungere som rollemodeller for andre unge i området.

Da det er kvarterets egne unge, der samler skrald op, kan det også hjælpe de andre til at forstå, at det ikke er så smart at smide skrald, da det er deres kammerater, der skal samle op.

Disse tiltag for unge er blev diskuteret på vejen hjem, hvor de udsendte fra Gellerup var enige om, at det ville være en god idé at indføre i Gellerup. 
Og husk i øvrigt, at Gellerup samler affald i dag søndag!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.