Nyt kollegium og mere iværksætteri. Den nye Ungdomsby i Gellerup blev fundet i dag.
Fem hold har konkurreret om at få lov at bygge Ungdomsby Gellerup. Onsdag blev vinderen fundet. Vinderholdet består af både lokale og udenbys arkitekter. Bygherren er Brabrand Boligforening. Prisen for det nye ungdomskvarter bliver 169.365.000 kroner. Prisen kunne være 7,3 millioner kroner billigere. Men det billigste bud faldt åbenbart ikke i dommernes smag.
Et nyt kollegium kommer til at bestå af en hel karre med ungdomsboliger i fire til syv etagers højde. Stueetagen er forbeholdt værksteder til iværksættere og fælles aktiviteter. Der er fælles tagterrasse på tagene af tredje og femte etage.
Desuden skal kvarteret indeholde lavere boligbyggeri som rækkehuse, og noget af området skal bruges til erhvervsbyggeri.
Ifølge Helhedsplanen for Gellerup skal iværksættere støttes mest muligt. Håbet er, at flere beboere i Gellerup så vil åbne egen virksomhed og  dermed blive selvforsørgende. Den nye Ungdomsby med plads og sparringshjælp til iværksættere kommer til at ligge lige overfor et andet sted hvor iværksætteriet blomstrer, nemlig Bazar Vest.
”Jeg håber, at der vil opstå et samspil på tværs af gaden, så vi kan få bylivet til at spire i Gellerup”, siger Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.