Cirka 80 herboende somaliere kom for 4. år i træk til ”Sundhed på dit sprog” i Foreningernes Hus i Gellerup. Somalisktalende borgere, som til daglig har svært ved at indhente viden om sundhed, eller som har svært ved at navigere i den danske sundhedsvæsen, kunne i søndags blive oplyst og informeret på eget sprog.
Foreningen bag ”Sundhedsdag på dit sprog” hedder Somalisk sundhedsforbund (SSF). Somalisk sundhedsforbund er en frivillig forening stiftet af sundhedsprofessionelle og studerende med somalisk baggrund. Foreningens formål er blandt andet at formidle viden om sundhed for herboende somaliere, så de kan drage bedre og mere effektiv nytte af danske sundhedsvæsen.  

Emnerne i år var psykiske sygdomme som stress, posttraumatisk stresssyndrom (PTSD), ADHD samt to sociale emner: vanskeligheder ved at være tosproget og to-kulturelle børn, og de nye regler for kontanthjælpen. De sidste to emner var taget med i år, da efterspørgselen på dem har været stor.

SSF har således utraditionelt inviteret en medarbejder fra kommunen samt en skolelærer og en pædagog til, at komme og fortælle disse emner.      

Også sundhedstjek
Inden foredragene var der som sædvanligt mulighed for at få et sundhedstjek. Dette foregik i små stationer, hvor der ved hver station var mulighed for at få målt sit blodtryk, blodsukker samt vægt og fedtprocent. Ved unormale resultater var der mulighed for at få råd og vejledning af  sundhedsfaglige personer, f.eks. læge eller sygeplejerske som alle opfordrede til, at vedkommende søgte videre hjælp hos egen læge dagen efter.

Stemningen var forrygende, og de ældre deltagere var meget spørgende og nysgerrige, da både foredragene og vejledninger foregik på modersmål. Mange af de unge deltagere på konference fandt det ligeledes interessant og spændende, og især denne gruppe havde enorm interesse i at være en del af foreningen.

Efterspørgslen til næste sundhedskonference begyndte allerede under denne konference, og mange kan slet ikke vente helt år mere, før de kan komme og høre om sundhed på denne måde igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.