I den ellers fredelige sommerferie har Toveshøjs beboerhus, Laden, været udsat for en stille revolution; Afdelingsbestyrelsen har overtaget driften af huset, efter at foreningen Tousgårdsladens Venner valgte at opløse sig selv.
Afdelingsbestyrelsen har kastet sig ud i en renovering af den gamle bygning, der bogstavelig talt bliver gjort i stand fra gulv til loft. Det fortæller afdelingsformand Anett Christiansen, da Gellerup.nus udsendte bydelsreporter fanger hende lørdag formiddag i Laden, i fuld gang med at male, vaske og flytte nyt inventar rundt i de mange lokaler:
”Vi overtog Laden 30. juni. Siden da har vi haft rigtig travlt. Vi har skiftet låse, malet, høvlet gulve og skiftet en del ruder. Lige nu er vi ved at gøre klar til, at de mange lokaler kan tages i brug af beboerne,” kommer det fra formanden i et hæsblæsende tempo.
Køkkenet er samlingsstedet
Det naturlige samlingssted i ethvert hjem er køkkenet. Toveshøjs beboeres fælles ”hjem” er ingen undtagelse. Der bliver lagt mange kræfter i at renovere det store køkken midt i Laden, forklarer Anett:
Et af de projekter, der allerede nu har vist sig at være en stor succes er Folkekøkkenet, som serverer aftensmad hver fredag i Laden. Her kan alle beboere komme forbi og få et måltid mad og en snak, ligesom man kan komme og hjælpe med at lave maden og endda bestemme, hvad der skal serveres:
”Vi hjælper gerne med planlægning og indkøb, hvis man nu ikke er vant til at købe ind og lave mad til mange mennesker. Det gør at alle kan være med, og på den måde har vi lavet alt fra traditionel dansk mad til tyrkisk, arabisk og asiatisk mad,” fortæller Toveshøj-formanden.
Sammen på kryds og tværs
Anett Christiansen og resten af Toveshøjs afdelingsbestyrelse ser frem til, at beboerhuset igen bliver det sociale omdrejningspunkt på Toveshøj.

Beboerrådgiveren får nyt kontor i stueetagen. Mange af de andre rum i det omkring 450 kvadratmeter store hus bliver indrettet så man kan komme og holde små og store møder, øve musik, arbejde kreativt og i det hele taget være sammen på tværs af alder og kulturel baggrund.
”Alle må komme og have aktiviteter her – jo flere jo bedre. Men der bliver ikke nogen faste lokaler til enkelte grupper, netop fordi der skal være plads til alle,” slutter Anett Christiansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.