Jeg er på besøg hos Jens Joel. Han står i sin lejlighed, hvor han har boet i godt fire år. Lejligheden er tømt, og han venter nu på synet. Han har været glad for at bo i Gellerup, men kæresten Line er gravid, og de har derfor valgt at flytte adressen til København, for der arbejder de begge to.
Det er slet ikke, fordi Jens ikke kan lide Gellerup. Han har været glad for at bo her. Fra sin altan kan han se den nye legeplads og børn, der leger og spiller fodbold udenfor. ”Det er så smukt, når træernes blade skifter farve i løbet af året,” siger Jens.
Jens Joel har hørt meget for, at han valgte at bo i Gellerup. Var det kun for at samle stemmer sammen? ”Nej, der er selvfølgelig nogle i området, der har sagt, at de stemmer på mig, men det var ikke den primære årsag,” siger Jens Joel. Han forklarer, at da han var nødt til at flytte fra sin lejlighed på Trøjborg, fordi den skulle sælges, ville han prøve noget nyt. Valget stod mellem Århus Ø og Gellerup, og valget faldt på Gellerup, fordi der sker en så stor udvikling i området, som han gerne ville opleve tæt på.
Senere er han blevet medlem af boligforeningens bestyrelse. Noget han for øvrigt har tænkt sig at blive ved med, selvom hans base nu bliver København. Han er valgt i Aarhus og vil jo også fremover være i byen hver uge samt i ferierne i et sommerhus i Skæring.
Vil altid være en del af Gellerup
"Man glemmer aldrig Gellerup,” forklarer Jens. Han husker mange gange, hvor han har mødt tidligere beboere med gode minder om området.
”Jeg har fået et andet syn på området, mens jeg har boet her. Medierne giver et misvisende billede af Gellerup. Selvfølgelig er der problemer i Gellerup, som vi skal tage seriøst, men også mange gode ting. Det er en landsbyfølelse… det at bo her giver en identitet.” Han kan godt lide foreningslivet, at folk siger hej på gaden og unger, der kommer hen og spørger om politik.
Jens fortæller, at kæresten Line også har været glad for at være i området og aldrig har oplevet noget dårligt. Engang de gik en tur hånd i hånd, kom en knallert forbi. Den stoppede brat op, da den var kørt forbi dem, og de tænkte ”Åh nej, hvad sker der nu?”. Men fyren på knallerten vendte sig bare og sagde: ”Hvor ser I søde ud.”
Det politiske
Nu har Jens fået føling med området og kan snakke med, når de taler om området inde på Christiansborg. Han ved, at nogle gange råber de højt, uden faktisk at være inde i tingene.
Han kan også fortælle om de positive ting ved området, som de andre ikke altid kan se.
Selvom Jens fysisk forlader Gellerup, vil han stadig komme tilbage og håber da at blive inviteret til at spille fodbold, eller kigge forbi til en eller anden fest.
”Gellerup elsker fester, og jeg glæder mig til at komme med til den næste,” slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.