TV2 Østjylland har for tiden et tema om busning af skolebørn – et emne, som er meget diskuteret, men aldrig undersøgt til bunds.
TV2 gør forsøget og følger børn, der ‘busses’ ud af lokalområdet hver morgen, fordi de ikke talte et godt nok dansk ved skolestarten.
Nogle er glade for at komme på en ny skole, hvor de hæver karaktererne i dansk, og hvor de med tiden har fået gode venner. De ønsker sig ikke tilbage.
Men andre befinder sig ikke godt på den nye skole. Nogle af dem har fortalt TV2, hvordan de mobbes og savner gode skolekammerater. De knytter simpelthen ikke bånd til ret mange børn på den nye skole. Nogle er så vendt tilbage til deres egen skole så hurtigt som de måtte i forhold til busordningen.
Et TV-indslag følger to skolebørn, Naimo Abdi og Kasper Vy Hua, der er vendt tilbage til Ellekærskolen. Her siger skoleleder Morten Dam Madsen, at det ikke nødvendigvis har været en faglig gevinst for børnene at blive spredt til skoler langt væk:
Kunne også have nået det hjemme
"Hvis de havde gået her, det er hypotetisk, havde de nået det samme niveau: Det tror jeg, men jeg kan ikke vide det," siger han i indslaget.
Men børn- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V) forsvarer ordningen.
"Den bedste løsning er børnenes egen distriktskole. Men hvis forældrene svigter dem, så de ikke kan nok dansk ved skolestart, så er busning den næstbedste løsning. Og når de så kan vende tilbage til deres egen skole senere, så er det jo en succes, fordi så er det et godt eksempel på, at så har de lært nok dansk," siger rådmanden til TV2 Østjylland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.