Tovshøjskolen har mange elever, der ofte udebliver fra den normale undervisning.

I Aarhus Kommune har hver femte elev så mange fraværsdage, at de kræver særlig opmærksomhed fra deres lærere og skoleledelse. Men på Tovshøjskolen er tallet mere end dobbelt så højt, nemlig næsten hver anden elev.
I de ældste klasser er det særlig slemt – her har syv ud af ti elever et bekymrende fravær.
Så høje er tallene ikke
Sådan siger tallene, men en del tyder på, at de ikke er så høje. Den konstituerede skoleleder Thomas Chr. Trønning siger til gellerup.nu:
"Ingen tvivl om, at vi desværre ligger for højt, og at det er noget vi arbejder på at ændre. Men det viser sig, at når en elev møder op for sent til en time, så tæller det som fravær hele dagen. Sådan bør det imidlertid ikke gøres op, og derfor vil vi gennemgå alle registreringer for at se, hvor meget at fraværet der skyldes, at eleven kommer for sent til den første time. Det er et håndholdt arbejde, så vi skal ind i det nye år, før vi kan filtreret tallene."
Derfor vil han gerne vende tilbage med nogle korrigerede tal i februar. En anden årsag til de høje fraværstal er, at skolen har indført forløb med arbejdspraktik for nogle af de elever, som har det sværest i den normale undervisning. Disse elever har altså lovligt fravær, men det slår negativt ud i statistikken.
Stærk fremgang i indskoling
Der er også lyspunkter, som glæder ham meget:
"I indskolingen har børnene halveret deres fravær. I 2012 havde 45,5 procent af børnene et opmærksomhedskrævende fravær, og i 2016 er det faldet til 23,9 procent. Det er en positiv udvikling, som vi regner med også vil slå igennem hos de ældste klasser efterhånden. Det er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.