Jakob og Dinna Swartz er et ganske almindeligt ungt par, med en lille datter på 10 måneder, der har gang i noget usædvanligt – de forlader deres trygge liv i Danmark for et helt nyt liv i Jordan.
Parret, der bor på Toveshøj indtil januar, er i gang med at sælge alle tingene i deres lejlighed, for at starte på en frisk i Jordan. De har intet job på hånden og heller ikke noget sted at bo. De har kontakt til en lokal sprogskole, der kan hjælpe dem med en lejlighed, men ellers er de helt på egen hånd.
Dinnas kendskab til arabisk kultur gennem hendes studier kan hjælpe dem noget af vejen, men ellers er de, som Jakob udtrykker det, ”som børn, der skal lære helt basale ting fra bunden af,” som for eksempel at tage bussen.
Dinna har en bachelor i arabisk og internationale studier, mens Jakob har studeret antropologi.
Kaldet til at arbejde
De føler sig begge kaldet til at arbejde i Mellemøsten; Dinna på grund af sin uddannelse, Jakob på grund af sin kristne baggrund. Han vil gerne hjælpe i lokalsamfundet og i flygtningelejrene.
Den arabiske kultur tiltrækker Dinna, med dens gæstfrihed og gavmildhed. Hun har tilbragt tid i Jerusalem som volontør på et hospital, og i Kairo på sprogskole som en del af studiet. Hun kan lide at gå nede på markedet og mærke duftene og lydene. Araberne har en umiddelbarhed, som hun føler at danskerne mangler; de kan godt gå og putte med tingene, mens araberne kommer ud med det.
Parret er begge født i Aarhus, men Jakob har tilbragt otte år af sin barndom i Botswana. Han vendte hjem for at studere.
Dinna var veninde med Jakobs lillesøster, og de mødte hinanden hjemme hos hende.
Hurtig beslutning
Forberedelsen til rejsen er minimal. De besluttede sig først for Jordan for to uger siden. Siden da har de brugt rejseguiden Lonely Planet som forberedelse. Pakningen og de praktiske ting har også fyldt meget. Hvad skal de have med, og hvad skal de opmagasinere? De kommer til at stå nede i lufthavnen i Amman, ”os og fire kufferter,” som Jakob udtrykker det.
De skal finde jobs når de kommer derned; Dinna kan godt lide at undervise, og vil nok undervise i engelsk. Det kommer dog an på hvordan den jordanske kultur ser på udearbejdende kvinder. Parret vil lægge sig tæt op ad ”skik følge”-ordsproget.
Jakob vil gerne arbejde med nødhjælp og flygtninge, et område der har hårdt brug for medarbejdere i Jordan i disse tider.
Vil savne Gellerup
Jakob har boet i lejligheden på Janesvej i fire et halvt år, og før det fem år på Bentesvej.
De vil begge savne Gellerup, der ifølge dem nærmest har en landsbyfornemmelse over sig. Dinna vil savne at kunne gå ned i Laden hver fredag og spise aftensmad i Folkekøkkenet.
Det gode naboskab de har opbygget gennem mange år, er de ked af at miste – det skal genopbygges forfra, men det er en udfordring som de begge ser frem til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.