Fredag aften og lørdag eftermiddag og aften blev den første Gadeplan Aarhus Fodboldstævne gennemført.
Målet var at få givet et alternativt tilbud til den officielle åbning af kulturhovedstaden. Gadeplan Aarhus havde fokus på at invitere de unge fra de udsatte områder, mens klubberne stod for at invitere resten af deltagerne der kom fra hele Aarhus kommune og andre kommuner omkring Aarhus.
Spillet er i gang!
Et hold Randers-drenge vandt i deres række.
Det blev en stor succes, og der blev knyttet nye venskaber på tværs af bydele og byer. Michel Larsen, leder af Gadeplan Aarhus, fortæller:
"Der var 73 hold der deltog i alderen 11-25 (piger og drenge) fordelt over de to dage. Gadeplan Aarhus’ målgruppe var alle til stede lørdag aften fra ca. kl. 17-22, og de havde, ligesom alle andre unge, forældre, frivillige og ansatte der også var til stede, en rigtig god oplevelse med masser af fodbold, smil og god stemning."
Brabrand IF-drengene vandt også.
Stor tak til ACFC og frivillige
Michel Larsen har en stor tak til overs for de frivillige fra ACFC, ansatte ved klubberne og legepladsen i Gellerup og alle de opsøgende medarbejdere ved Gadeplan Aarhus.
Nogle af de frivillige fra Klubberne og ACFC, som tog en stor tørn i weekenden.
"Jeg må fremhæve de frivillige fra ACFC for deres indsats. Jeg er sikker på, at det store engagement var med til at gøre det til den gode oplevelse for alle, der var til stede. Tak til Globus 1 for at udvise velvilje for at skaffe plads til os på meget kort tid," siger Michel Larsen.
Sejrende ACFC-piger
Mens dronningen inde i Musikhuset afsluttede sin åbningstale for Kulturhovedstaden med et: "Kom så Aarhus", så fulgte fodboldspillerne i Globus1 hendes kampråb og sikrede en god oplevelse i Aarhus midtby og i Globus 1. Nogle af de ældste deltagere til cup’et tog efter afslutningen ind til midtbyen var med til at sætte gang i 2017.

Michel Larsen siger om mulige fremtidige stævner:
"Vi har ikke nogle nye stævner på bedding, men det er en mulighed at lave noget lignende, hvis der opstår en situation, hvor det giver mening at gøre det igen."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.