Den boligsociale leder i Gellerup gennem de seneste fire år, Henning Winther, er tirsdag fratrådt sin stilling. Det er sket i enighed med ledelsen i Brabrand Boligforening.
I hans sted træder Kristian Bjerring Lauritsen ind på posten, indtil der er fundet en varig løsning. Kristian Lauritsen er i forvejen stærkt inde i det boligsociale arbejde, idet han står for udviklingsprocessen i Brabrand Boligforening med at få et boligsocialt perspektiv i boligforeningens generelle arbejde. Kristian sidder samtidig i direktionen i boligforeningen.
Parterne ønsker ikke at gå nærmere ind i baggrunden for Henning Winthers pludselige fratræden. Administrerende direktør Keld Laursen har sendt denne orientering ud:
"Der er i dag blevet indgået en fratrædelsesaftale med boligsocial leder Henning Winther. Det er en aftale, vi har indgået i enighed og med baggrund i, at boligforeningen står over for en anden organisering af den kommende boligsociale helhedsplan for Gellerup og Toveshøj. Jeg vil gerne på boligforeningens vegne takke Henning for en umådelig samvittighedsfuld indsats, som har skabt meget fine resultater, ikke mindst Landsbyggefondens forhåndsgodkendelse af en helhedsplan for perioden 2018-21, og jeg ønsker Henning held og lykke fremover."
Meget stolt
Henning Winther har orienteret beboerdemokrater og samarbejdspartnere om fratrædelsen. Han skriver blandt andet:

"Det har været fire begivenhedsrige år, hvor vi har samlet og fokuseret indsatsen, og resultaterne taler for sig selv: et målrettet sekretariat med dygtige medarbejdere, som har en stor del af æren for de gode tal, vi i fællesskab i området har opnået for bl.a. uddannelse og tryghed. Kommunikationsindsatsen har opnået stor rækkevidde blandt både beboere og medarbejdere i området, og vores beskæftigelsesindsats er blevet en solid lokal samarbejdspartner for Jobcenter Aarhus. Alt sammen noget, jeg er meget stolt af.
Den største bedrift er dog, at vi har sikret en bredt funderet prækvalifikation, hvor hele området – høj som lav – har bidraget til indholdet, og hvor Landsbyggefonden nu har sagt ja til en plan, som er både leveringsdygtig og ambitiøs. Jeg er sikker på, Brabrand Boligforening kan udarbejde en helt ny standard for sociale helhedsplaner på dette grundlag."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.