Beboerne i Blok A17 på Toveshøj – og muligvis beboere i flere blokke – kan nu være med til at bane vejen for bedre renoveringer over hele landet.
De bliver bedt om at deltage i klimamålinger i deres lejlighed før og efter renoveringen i deres blok, og det kan forhåbentlig føre til bedre indeklima generelt i boliger.
Målingerne udføres af forskere fra Aarhus Universitet. Ønsker du som beboer at deltage i projektet, som kaldes Revalue, skal du kontakte:

  • Charlotte Gabel, videnskabelig assistent, charlottegabel@ph.au.dk
  • Stina Rask Jensen, PhD-studerende, srj@eng.au.dk

Der er på forhånd lavet en introduktionsvideo til beboerne – se den her.
Charlotte Gabel har skrevet dette til beboerne:
Der sker rigtige mange spændende ting lige nu i Gellerup/Toveshøj, hvor der skal gennemføres boligrenoveringer, som kan få betydning for indeklimaet i boligen. Vi har et særligt fokus på indeklima, fordi vi mennesker generelt bruger mellem 80-90 procent af vores tids indendørs og ca. 16 timer om dagen i vores egen bolig.
Brabrand Boligforening interesserer sig også for indeklima og har givet os lov til at kontakte jer. Vi vil gerne undersøge, hvordan jeres indeklima er både før og efter boligrenoveringen, for at finde ud af hvilken effekt boligrenoveringen har på netop dig og dit indeklima. Derudover vil vi meget gerne undersøge, hvordan du oplever din egen bolig både inde- og udefra og hvilken effekt boligrenoveringen har på din oplevelse.
HVORDAN?
Vi har brug for at indsamle oplysninger hos dig i februar eller marts 2017. Vi vil sætte tre forskellige målere op. De fylder meget lidt, og kun ét af apparaterne bruger meget lidt strøm. Målerne skal sidde i din lejlighed i 14 dage, hvorefter vi kommer og henter dem igen. Derudover vil vi udfylde et spørgeskema sammen med dig og måle din lungefunktion ved hjælp af en simpel pusteprøve.
HVAD FÅR DU UD AF DET?
Du får en unik mulighed for at få indblik i dit eget indeklima. Derudover får du mulighed for at følge med i effekten af boligrenoveringen. Du bliver også en del af et stort projekt, som kan bane vejen for optimering af fremtidige boligrenoveringer.
Derudover får du selvfølgelig adgang til dine resultater, og ikke mindst får du en æske dejlig chokolade.
AKTUELT OG INFORMATION
Aktuelt er vi i gang med undersøgelser i Blok A17 på Toveshøj. Hvis vi kommer til dit område, vil vi hænge plakater op i din opgang, dele ”flyers” ud og du vil kunne få nærmere information fra din afdelingsbestyrelse. Du er også altid velkommen til at kontakte os.
FRIVILLIGHED/FORTROLIGHED
Projektet er baseret på frivillighed. Derfor er det altid muligt at trække sig ud af projektet, hvorefter dine oplysninger vil blive slettet. Alle oplysninger er fortrolige og identificerbare oplysninger vil ikke blive videregivet til anden part.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.