Galleri og workshop i et. Gellerup får nu et galleri, hvor man kan komme og se kunst af høj kvalitet – eller deltage i workshops og selv producere kunst. Det åbner torsdag under navnet Andromeda, som både er navnet på en græsk gudinde og navnet på nabogalaksen til Mælkevejen.

Nushan Rushani går rundt i udstillingslokalet i Sleep-In Gellerup og har rigtig travlt. Han taler i telefon, og han indretter lokale og flytter på kunstværker næsten samtidig. Han og tre andre lokale kunstnere skal nå at blive færdige til ferniseringen på Galleri Andromeda inden i morgen torsdag.
Ferniseringen er torsdag 16. marts kl. 16-20 på Fredspladsen, som er pladsen mellem Gellerup Lokalcenter og Lokalcentret.
Børns kunst er noget af det første, der skal vises. Børnenes kunst er nemlig interessant – eller retter det, der kommer ud af et samarbejde med de voksne. Til ferniseringen vil de besøgende kunne se en del af det, der er frembragt i fællesskab: collager og malerier.
De fire "voksne" er, foruden Nushan Roshani Aysha Amin, Christian Eg Tandrup og Didde Rose Thomsen. Hun Didde er ikke fra Gellerup, men det er hun snart, da hun flytter sammen med Nushan.
Det hele startede egentlig med tegneholdet på Sigrids Stues tegneskole, hvor Nushan og flere andre underviste.
Nushan Roshani i samarbejde med en ægte kunstner.
Er det grimme grimt?
"Vi bad engang børnene lave en pæn tegning – og bagefter en grim tegning. Den grimme tegning var den mest interessante! Vi vil gøre op med pænheden og det rationelle," fortæller Nushan.
Noget af det såkaldt grimme er med på udstillingen, så kan folk selv bedømme det.
Galleriet skal ikke bare været et udstillingslokale, men skal hver søndag kl. 12-18 bruges til workshops. Dem har der allerede været et par stykker, og de fortsætter "til evig tid", lover Nushan – eller i hvert fald så lang tid der er stemning for det.
Vi spørger Nushan, hvad der skal blive det blivende aftryk af galleriets arbejde.
"Det er, at børn og unge skal kunne udtrykke sig så frit som muligt og bryde med rationel tænkning. Det er det, som kunst skal kunne!"
Også kulturfestival i maj
De fire unge kunstnere har mange planer. En del er stadig under planlægning, så de kan nå at ændre sig. Men en vigtig ting starter i maj, hvor der 11.-14. maj er ungdoms- kunst og kulturfestival på Fredspladsen. Andromeda er på programmet flere dage, og der bliver musik, artist talk, cirkus og anden kultur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.