Dans kan både være en god måde at få motion på, men kan også gøre det muligt at udvide sit netværk og kendskab til andre kulturer.
Hos organisationen Dfunk er disse elementer centrale, og derfor har de givet alle piger mellem 15-30 .r mulighed for at danse i Globus1, hver anden "lige" tirsdag klokken 17-19. Næste gang er på tirsdag den 21. marts.
Det er Dansk Flygtningehjælps Ungdom, der har arrangeret det, men rent praktisk er det kvinderne på danseholdet, der i fællesskab står for at drive holdet, hvilket de synes er meget fedt. Mira Campau var den, der fik ideen, og Dfunk var med på den.
Danseholdet er henvendt til alle kvinder, der kan lide at danse, lige meget hvilken baggrund de har. Formålet er at møde nogle nye mennesker, få prøvet en masse nye dansearter af og lære andre kulturer at kende, hvor det ikke handler om at bruge munden til at fortælle om sin kultur, men sin krop og dans.
To piger fra Iran
Nogle af pigerne bor i Gellerup. "På et tidspunkt havde vi to piger, der begge to kom fra Iran. De underviste i iransk dans, og så satte vi os ned bagefter og snakkede om Iran: hvad er det for et land, hvordan er det politisk og hvordan er det at være kvinde i Iran, altsammen nogle ting, så man lærte hinanden at kende, gennem noget, som man synes er sjovt," fortæller Mira Campau.
Lad dit hår flyve eller ej
Hvis man synes det er meget grænseoverskridende at danse foran andre, skal man ikke tænke over det, da hele konceptet med danseholdet er, at man skal have lov til at være kvinde og danse uden at tænke på, at nogen kigger på en. Man har nemlig lov til at have præcis det tøj på, man har lyst til eller have håret ude, hvis det er det, man føler for, siger de i Dfunk.
Kvinderne, der går til det, nyder det fuldt ud og kan kun anbefale det. Katrine på 22 startede for lidt under to år siden og har kun positive ting at sige:
Holdet giver mig vildt meget
"Holdet giver mig vildt meget. Udover, at jeg får danset får jeg god motion, og det er bare en god måde at lære nogle andre folk at kende. Det er igennem dansen, at vi kan lære hinanden at kende og på den måde, at have et fælleskab der, så det er jeg rigtig glad for."
En anden kvinde, der ikke har gået der i lige så lang tid, men som er ligeså tilfreds, er Maria på 20 år. Hun har også kun ros tilovers for danseholdet:
"Når jeg går til dans sammen med etniske danskere, integrerer jeg mig. Jeg lærer nye mennesker at kende og hygger mig rigtig meget samtidig."
Mira Campau: "Det er sådan, at unge kan møde hinanden, uden at vi tænker "nu skal vi hjælpe nogen", men snarere, "vi synes det er fedt at danse, I synes det er fedt at danse, lad os gøre det sammen" og lærer hinanden at kende på den måde."
Dfunky Ladies har en åben Facebookgruppe, hvor program og dansetider bliver lagt op, og en email, dfunkyladies@gmail.com, hvor man kan kontakte dem, hvis man ønsker at høre nærmere. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.