Samvirket i Gellerup og Toveshøj er et frivilligt netværk mellem foreninger, myndigheder og Brabrand Boligforening.
Det er Samvirket, der viser alle nye medarbejdere og aktive frivillige rundt i Gellerup og Toveshøj på de særlige ”Intro-dage”. Der er en introdag i marts og én i september.

Desuden mødes vi i Samvirket til årsmødet, hvor vi fejrer året der gik, hylder de frivillige for deres store arbejde og overækker ”Samvirkets pris” til en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats i området. Desuden har vi styregruppevalg.
Samvirkets aktivitetsmidler
Hvert år er Samvirket med til at understøtte flere af de traditionelle fælles arrangementer i området som for eksempel Grundlovsdag, dimissionsfest for dimitterende studenter, uddannelsesmesse og så videre.

I 2016 har flere vist interesse for et bredere samarbejde mellem deltagerne i Samvirket.
"Det er en meget engageret styregruppe, der har fingeren på pulsen. Og det kan mærkes til de fire kvartalsmøder, der er blevet afholdt i 2016," siger Wissal El-Arid. Hun er den ene af to Samvirke-sekretærer – den anden er Lone Hedelund. 
Lokalt baserede foreninger kan også søge støtte fra Samvirkets aktivitetsmidler til aktiviteter i området.
Foreningsunderstøttelse
Foreningsunderstøttelse er også en del af Det Boligsociale Sekretariats virke. Her samarbejdes med Aarhus Kommunes afdeling for Sport og Fritid.

"Vi har arbejdet for at styrke foreningsbestyrelserne og har haft stor fokus på at styrke samarbejdet
på tværs af foreningerne. Når flere frivillige og foreninger slår sig sammen, har man for
eksempel flere trænere, som så kan efteruddannes sammen. Dette opkvalificerer aktiviteten," siger
Wissal El-Arid.
Fokus på bæredygtige foreninger
Wissal koordinerer foreningsunderstøttelsen:
"Vi har også sat fokus på bæredygtighed i selve driften af foreninger. Det er blandt andet kurser i foreningsudviklingsforløb, rådgivning i hvordan man laver regneskab og budget, al det formelle papirarbejde samt de praktiske ting, der også skal være i orden således at alt bliver mere effektivt."
I 2016 lykkedes det at få flere unge ind i foreningsbestyrelser. Det kan være en jungle at starte en ny forening op, men mange lokale frivillige har faktisk ekspertisen og mange års erfaring i netop dette. Wissal håber, at de store, veletablerede foreninger gerne vil hjælpe nye og mindre foreninger endnu mere, end de gjorde i 2016.

"Næste år vil vi sætte fokus på selve aktiviteterne og udvikling af aktiviteter," siger Wissal El-Arid

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.