Der er masser af oplevelser at hente i Gellerup, når arkitekturfestivalen AAFx fra 27. april til 6. maj sætter fokus på arkitektur som identitet – for bydelen spiller en helt central rolle…
Både branchefolk, arkitekturinteresserede og almindeligt nysgerrige kanopleve nye, interessante sider af Gellerup under arkitekturfestivallen AAFx.
Ti dages arrangementer vil med Gellerup Museum som omdrejningspunkt sætte identiteten i bydelens arkitektur under lup.
Besøg en fransk helhedsplan
I dag torsdag d. 27. april er der verdenspremiere på den franske udstilling "Never Demolish!". Udstillingen kan ses ti dage frem. Ved samme lejlighed kan man se Gellerup Museums fasteudstilling om bydelens egen historie fra 60’ernes modernistiske boligvision til den markant forvandling, der nu præger området.
"Never Demolish!" kan evt. opleves som del af den guidede tur ’Lokal med de lokale’ søndag d. 30. april. Efter museumsbesøget går turen videre rundt i Gellerupparken, hvor en ung guide fortæller sin egen historie om livet i Gellerup. Turen slutter tilbage på museet, hvor madkooperativet Smag á la Gellerup giver smagsprøver på bydelens mange madkulturer.
Deltag i debatten om Gellerup
Vil man vide mere om det aktuelle projekt i Gellerup, skal man dukke op torsdag d. 4. maj kl. 17. Her sætter et ekspertpanel bestående af bl.a. Helhedsplanens programledere Per Frølund og Kristian Bierring Lauritsen Helhedsplanen til debat.
Er man mere til ren arkitektur, kan man 2. maj kl. 17 opleve arkitekt Anna Mette Exner interviewe Jens Bager fra tegnestuen Sleth under overskriften ’Gellerup fra plan til virkelighed’. Her fortæller han om sin fascination af såvel beton som Gellerups arkitekt Knud Blach-Petersen. Arrangementet afsluttes med en af festivallens filmoplevelser, nemlig kortfilmen ‘Du meine konkrete Utopie af Zara Pfeifer’.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.