Blogindlæg: H. C. Andersen har skrevet et eventyr, der hedder”Fem fra en ærtebælg”. Det begynder sådan her:
”Der var fem ærter i en ærtebælg, de var grønne, og bælgen var grøn, og så troede de, at hele verden var grøn – og det var aldeles rigtigt.”
Det er egentlig meget godt klaret: på halvanden linje at skabe en overraskende start på en historie. Og på de samme halvanden linje at sige noget vigtigt om en udfordring, vi alle sammen har: Vi ser for lidt til resten af verden – og tror derfor at den er grøn fra start til slut – eller altså nøjagtig som os selv og vores nærmeste omgivelser.
Og hvad har det så lige med Gellerup at gøre? Jeg tror, det er en kort karakteristik af, at virkeligheden bliver for snæver, hvis vi ikke husker at møde nogen, der er forskellige fra os selv. At fordomme om Gellerup måske kan trives fordi nogen ved for lidt om Gellerup. Og at fordomme om omverdenen måske kan trives, fordi nogen i Gellerup opsøger den for lidt.
Det er her kulturprojekter og fodboldkampe og grundlovsdage og helhedsplan og Instant City og boligsociale aktiviteter kommer ind i billedet. De kan – hver på deres måde – skabe kontakter og oplevelser, der minder os om, at verden er grøn og gul og rød og blå.
Samtidig er det sådan, at det danske vejr gør det lidt sjovere at opsøge hinanden, når det ikke regner og blæser og er koldt. Skal vi ikke satse på et forår og en sommer, der er varm, lys og lang – og på at bruge den til at nuancere vores opfattelse af virkelighedens farve?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.