På søndag indtager et hold cheerleaders fra klubben All Star Cheerleaders Globus1, hvor de vil holde åbent hus og invitere alle børn til at være med.
Åbent hus er et nyt tiltag klubben forsøger sig med i år, fordi sporten stadigvæk mangler anerkendelse og opmærksomhed.
Line Cummings, formand i All Star Cheerleaders siger: ”Vi vil fortælle og vise hvad cheerleading er, og de deltagende er velkomne til på egen krop at prøve sporten.”
Både for piger og drenge
Sporten er unik fordi den indeholder så mange delelementer, hvor udøvernes forskellige kompetencer kan udvikles. Sporten er alsidig og favner en bred skare af mennesker, fordi der er plads til alle.
Line fortæller videre: ”Vi sætter en stor værdi i at være en kønsneutral sport, fordi regler, deltagelse og så videre ikke afhænger af køn. Dog er der nogle elementer som næsten kun drenge kan lave grundet deres muskelmasse.”
Hun fortsætter: ”Vi har på nuværende tidspunkt ingen drenge på holdet, men de gange hvor vi har afholdt summer camps og undervist til Fed ferie i Globus1, har der været mange drenge med, hvor de synes det er fedt at kunne løfte pigerne og vise hvor stærke de er.”
Line understreger at der er plads til alle kropstyper: ”Vi nyder tilmed også at der i cheerleading er plads til enhver størrelse, da der ikke er én bestemt kropstype som passer. Dette ser vi som en kæmpe styrke, fordi man både kan deltage, hvis man er en lille spirrevip eller et kæmpe brød. Der er plads til alle!”
Summer camp
I forbindelse med Aarhus Kommunes initiativ, Aktiv Sommerferie, afholder All Star Cheerleaders en Summer camp, hvor alle interesserede gratis kan komme og prøve cheerleading og møde en masse andre børn og unge. Det kan du høre meget mere om på søndag, eller på Aarhus Kommunes hjemmeside – www.supersommer.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.