Gellerupparken og Toveshøj sender i år 35 familier på ferie med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Men noget er anderledes i år.
De familier, der i år kan få tilskud via beboerrådgiverne til at holde ferie, må ikke længere selv bestemme, hvilken uge de gerne vil af sted i, og det bliver også fællesferie på nogle få feriecentre.
Det er et krav fra Arbejdsmarkedets Feriefond, der ligesom tidligere år har bevilget penge til familiers ferieophold. Kun få familier kan i år holde individuel ferie.
16 Toveshøj-familier skal på ferie
Toveshøj kan i år sende 16 familier på ferie i den første uge af juli, og det bliver på Ho Bugt Feriecenter (12 familier) og Bork Havn Feriecenter (fire familier). Det er cirka samme antal familier som sidste år, men mærkbart færre end de ca. 25 familier, som for tre-fire år siden kunne komme afsted.
Beboerrådgiver Maryam Fereidanian har arbejdet hårdt for at finde ledige feriecentre og finde de billigste uger i højsæsonen. Det er ikke alle familier, der har mulighed for at tage af sted i en bestemt uge, og derfor har nogle af familierne desværre måttet sige nej til at tage på ferie.
”Det har været et puslespil at finde feriecentre med plads og forskellige lejlighedsstørrelser. Tiden skulle passe med Ramadan, skoleferie og billig-uger, så der har været en del ekstra arbejde,” fortæller Maryam.
Arbejdsmarkedets Feriefond startede sidste år med at stramme kriterierne og bad om, at alle feriegæster udfyldte en omfattende evaluering – noget der også gav ekstra arbejde til Maryam. I år meldte fonden ud, at langt de fleste ferier skulle arrangeres som fællesferier.
Gellerupparken: 19 familier
Beboerrådgiver i Gellerupparken m.fl, Jens Høgh, regner også med, at næste år vil al ferie skulle holdes som fællesferier, fordi feriefonden strammer op på kriterierne og økonomien.
I Gellerupparken er der 19 familier, der har fået bevilget ferieophold i år.
En gruppe er helt undtaget muligheden for at få bevilget ferieophold: personer på integrationsydelse. Efter loven må de slet ikke holde ferie. Maryam Fereidanian og Jens Høgh er kede af dette:
”Det er synd, at de familier ikke kan holde ferie med deres børn,” siger de begge.
Personer på integrationsydelse er personer, der ikke opfylder kravet om at have boet i Danmark syv ud af de seneste otte år. Ydelsen blev sat kraftigt ned sidste år, og regeringen og Dansk Folkeparti har netop besluttet at sætte ydelsen yderligere tre procent ned.
Beboerrådgiverne kunne godt have undt netop disse familier at kunne holde ferie.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.