Sådan fortæller Anders Glahn, fritids- og ungdomsskoleleder i Gellerup, om hvordan unge kan komme i problemer med Facebook-opslag fra Loyal to Familia eller andre bander.
Ordene falder i et interview med Jyllands-Posten.
Klar og tydelig holdning
”Vi er nødt til at diskutere den her situation med vores børn og unge og fortælle dem, at det kan få konsekvenser, hvis man liker et opslag fra Loyal to Familia eller andre bander. Vi skal som voksne have en meget klar og tydelig holdning til banderne, så vi kan forhindre rekruttering af nye medlemmer,” siger han.
Anders Glahn forklarer vigtigheden af at give informationer til politiet:
”Her er der ikke tale om, at nogle er stikkere eller den slags, for nu handler det om, at alle står sammen om at forhindre, at nogen bliver slået ihjel,” siger han.
Sammen mod bander
Beboerne i området, i tæt samarbejde med en masse foreninger, har indtil nu afholdt to demonstrationer. Den første blev afbrudt før tid, men den anden, med deltagelse af flere hundrede personer, blev gennemført. Det glæder Anders Glahn:
”Det er godt for sammenholdet, og søndag havde vi den rigtig gode oplevelse, at FIF, Forbundet af islamiske foreninger, som rummer mange forskellige retninger inden for islam, står helt sammen om at fordømme banderne, og det er et virkelig godt signal,” siger han.
Kan smides ud af lejligheden
Hos Brabrand Boligforening følger administrerede direktør Keld Laursen situationen tæt:
”Vi har ikke modtaget aktive henvendelser, men det er tydeligt, at mange er utrygge i øjeblikket. Hvis vi opdager narkotika eller våben på et af vores lejemål, så er den viden formentlig tilstrækkelig til, at vi vil indlede en udsættelsessag,” siger han.
Østjyllands Politi oprettede i søndags en visitationszone, der dækker store dele af Aarhus Vest. Det betyder, at politiet kan stoppe alle, og visitere, uden at have en mistanke først. Det kan du læse mere om her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.