Abdulrahman Kayed fra Gudrunsvej i Gellerup gik ud af 9. klasse for to år siden og har siden brugt tiden på at overveje fremtiden og passe fritidsjob i Harald Nyborg. Fremtiden blev EGU, som mange ikke kender ret meget til.
Men for Abdulrahman ser det ud til at blive det ideelle. Han kendte heller ikke selv EGU, som står for Erhvervsfaglig Grunduddannelse. Men med hjælp fra hans far, fra Get2Ed i Det boligsociale Sekretariat og fra Ungdommens Uddannelsesvejledning blev han overbevist om, at det er vejen til en uddannelse og senere et job.
Jobbet, han drømmer om, hedder ejendomsservicetekniker. De arbejder for eksempel på skoler og institutioner og i boligforeninger med at vedligeholde bygninger, varmeanlæg og grønne områder.
"Jeg har tænkt på det lige fra jeg var lille. Når jeg mødte gårdmændene i Gellerup, elskede jeg at stå og snakke med dem om, hvad de lavede," siger Abdulrahman.
Først EGU og så Tech
For at blive ejendomsservicetekniker skal man gå på Aarhus Tech, men først skal man tage en ungdomsuddannelse. Hvis man som Adulrahman ikke er så boglig, kan man tage ungdomsuddannelsen på EGU på to år. Her er der meget praktik og kun lidt teori. Undervejs skal man finde en praktikplads, og så får man løn. Praktikpladsen er et krav for at kunne starte på Aarhus Tech.
Uddannelsesvejleder Ahmad El-Ahmad kalder det en succeshistorie, at Abdulrahman har fået god støtte fra sin far og UU-vejlederen og Ahmad selv til at træffe et uddannelsesvalg med fremtid i.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.