Det er nok gået de færrestes næser forbi, at Aarhus i år er europæisk kulturhovedstad, og det er ikke kun nede i midtbyen, at man kan nyde godt af de mange kulturarrangementer, da Gellerup også har fået plads på det århusianske kulturkort.
Stedet er Eutopia Stage og dertil hele festivalområdet ved Gudrunsvej 78. Om Eutopia Stage siger den kunstneriske leder Brigitte Christensen:
”Eutopia er startet, fordi der er kulturhovedstad her i Aarhus i 2017. Da Aarhus blev udnævnt, var det en del af planen, at der også skulle laves noget kultur i omegnen og ikke kun i centrum, hvilket er én af grundene til at Eutopia netop kom til at ligge her i Gellerup.”
”Det blev Gellerup, fordi det er så stort, og fordi her bor så mange mennesker. Vi involverer borgerne så meget som muligt, så vi på den måde får de lokale til at deltage. Derudover kommer der også folk udefra, hvilket er godt, da folk så holder op med at sige, at de er bange for at komme til området.”
Fra mund til mund
Dog har der været visse udfordringer forbundet med at nå ud til beboerne her i Gellerup, da der sker så meget.
”Vi har sat foldere op i alle opgange, men jeg ved jo selv, at når man går ned og læser ”nu lukker den vej, og nu er skraldespanden lukket,” så glemmer man lige at læse, at der også er et eller andet spændende, der sker. Personligt tror jeg, at den bedste spreder af et budskab stadig er mennesket, fra mund til mund. Der er selvfølgelig Facebook, Instagram og de andre medier, men jeg tror stadig, at det bedste er gode oplevelser.”
Følg med på www.eutopia2017.dk  og på Facebook-og Instagramsiderne EUTOPIA2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.