I den igangværende bandekonflikt er det ikke kun politiet og de kommunale medarbejdere der står imod banderne.
Også lokalsamfundet, i form af Beredskabet, har taget udfordringen op.
Beredskabet består af repræsentanter fra foreninger i Gellerup og Toveshøj, moskeer, lokale ildsjæle, politiet, og kommunale medarbejdere.
I et interview sidste år for TV 2 Østjylland, forklarede Chadi Ali Kayed hvordan det fungerer:
"Beredskabet består af nogle frivillige foreninger, som tager initiativ til, at hvis vi kan mærke, eller se at der er optræk til et eller andet, så ringer vi til hinanden med det samme, og så tropper vi op alle sammen, dem der kan i de foreninger, og så mødes vi og så går vi ud og er synlige, så de unge kan se der er nogle voksne her, som ikke vil have at vi skal lave den her kriminalitet og sådan noget."
Chadi forklarede videre, at han havde det godt med det arbejde han gjorde, både som forælder for sine egne børn, men også for området som medlem af Beredskabet; "Jeg tænker at vi skal fortsætte med det arbejde vi gør, og jo flere vi får med i det her Beredskab, jo bedre er det for området."
Politiet roser indsatsen
Jens Espensen, politikommissær i Lokalpolitiet Aarhus Vest medvirkede også i interviewet, og roste borgernes og de frivilliges indsats:
"De har fundet ud af de selv kan være med til at gøre en forskel, og langt de fleste i området vil det bedste, men det er ikke dem vi hører om. De få ødelægger det for de mange."
Han fortalte videre om hvordan arbejdet foregår: "Hvis der er noget under opsamling, så kommer de frivillige, og hvis nogen oplever noget der er bekymrende, så mødes vi lynhurtigt og gør noget ved det. Vi som politi kan gøre nogen ting, men vi kan jo ikke ændre på forholdene, hvis ikke der er nogen folk der vil være med til det og i det beredskab mødes vi engang imellem, og så fortæller vi hinanden hvordan og hvorledes og hvilke forventninger vi har til hinanden."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.