Walid El-Chiri – en snart 15-årig fodboldspiller fra Gellerup – var sammen med ACFCs Afif Abdallah i Brasilien for at besøge Jairzinho og hans fodboldakademi i et slumkvarter (favela) i Rio de Janeiro. 
Søndag var de hjemme igen, og mandag var Walid og hans nye brasilianske ven Lucas Olivera Parente på banen for at deltage i årets fodboldskole. Lucas er en talentfuld spiller på Jairzinhos fodboldakademi.
Besøget i Rio gjorde et stærkt indtryk på Walid:
"Vi var hjemme hos Lucas, og han bor meget værre, end vi kan forestille os."
Forboldmæssigt er forholdene også meget anderledes end her:
"I Brasilien spiller alle fodbold, også de gamle. De spiller på stranden og alle mulige andre steder. Den bane, hvor vi spillede, var også dårlig og med mange huller."
Fodbold tænder et håb
Afif, som Walid rejste med, kom også til at tænke på, hvor glad man skal være for at have så gode faciliteter i Gellerup, når man sammenligner med forholdene i Brasilien.
"Men Jairzinhos fodboldakademi giver børnene et håb. Han får børn og unge til at tro på sig selv – at de kan få en fremtid gennem fodbolden. Og så holder han folk væk fra gaden, det er vigtigt," understreger Afif Abdallah.
Walid vil nå langt
Tilbage til Walid, som også bruger fodbolden til at fremme sine ambitioner. Han har været med i ACFC fra barn og har hvert år deltaget på fodboldskolen. For fem år siden blev han udtaget til AGFs talenthold og spiller nu på U16-holdet hos AGF/Lyseng IF, selv om han knapt er fyldt 15 endnu.
"Ja, jeg har store ambitioner med fodbold. Jeg vil gøre alt for at komme langt," siger Walid, der træner mindst mindst fem gange om ugen.
Se også TV-Avisens indslag fra fodboldskolen i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.