Teatret Opgang2 har altid haft en forkærlighed for Gellerup og dens kultur. En hel del unge fra området er i tidens løb blevet en del af Opgang2-universet, og de har gennem dette vindue kunnet fortælle deres egne historier.
‘Bagmanden’ for teatret, Søren Marcussen, fylder 8. september 70 år. Søren har som teater- og filmmand om nogen haft med Gellerup at gøre, fra JALLA:-festivaler over 3 Minutter i Gellerup-serien til filmportrætter

Derfor inviterer teatret til reception på dagen fra kl. 14-17 i Opgang2, Valdemarsgade 1H, 8000 Aarhus C.

Opgang2 er Sørens og hustruen Pia Marcussens livsværk. Her i september kan Søren også fejre, at han grundlagde Opgang2 for 45 år siden. Pia Marcussen er leder af Opgang2 Turneteater.

Jalla og portrætter
Masser af turneforestillinger og Jalla-festivaler er det blevet til. Hver anden Jalla er blevet holdt i Gellerup, hver anden et sted i Midtbyen. Noget af det mest kendte udadtil har været serien "3 minutter i Gellerup", der præsenterede beboere i Gellerup. Til dato er de 52 portrætter set mere end 3,5 millioner gange.
I 2016 lavede Søren Marcussen dokumentarfilmen "Er Vi Der, Gutter?" – et portræt af Gellerup-fodboldklubben ACFCs drengehold og deres første sæson i mesterrækken.

Søren Marcussen har gennem sin lange karriere ønsket at være ”højttaler for dem, der ikke har en stemme”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.