Fritidspatruljen har leget de sidste lege med børn i Gellerup, og instruktørerne tilbyder ikke mere at hjælpe ved arrangementer. Projektleder Gordon Roberts har sagt op for at gå på pension, og samtidig lukker projektet altså. I den næste boligsociale helhedsplan kan der ikke gives løn til fritidsjobbere, så derfor har patruljen valgt at lukke nu.

Projektlederen: Behovet kan komme igen
I denne artikel ser vi på projektet, set gennem 19-årige Nour Abdos øjne. Hun, der bor på Dortesvej, kender stort set hele Fritidspatruljens historie. Lige fra starten tilbage i februar 2010 og til nu, hvor Fritidspatruljen er stoppet.
Ved starten var Nour 12 år gammel. Hendes storesøster var blevet ansat som en af de første legeinstruktører, så Nour fik lyst til at lege med.
”Jeg kunne godt lide det, for det var anderledes. Stjerneløb, rundbold, stikbold, stafetter og den slags. De lege kendte jeg ikke,” fortæller Nour.
Som 14-årig blev hun ansat som instruktør og skiftede dermed rolle fra den legende til den, der skulle sætte andre børn på 6-12-årige i gang med gode lege.
Blev en slags opdrager
”Jeg har en passion for børn og deres udvikling, derfor valgte jeg arbejdet. Men jeg vidste slet ikke noget om min betydning for børnene, for jeg begyndte også at se, at børnene så op til mig og gjorde ligesom mig.
Ja, jeg blev en slags opdrager, for jeg skulle som instruktør sætte grænser. Hvis for eksempel, at nogle børn talte grimt, så måtte jeg sige til dem, at så kunne de ikke være med i legen. Det hjalp!”
Hvad siger du til, at Fritidspatruljen stopper nu?
”Jeg kan godt forstå hvorfor, for der er ikke så mange børn nu. Men det er også ærgerligt, for det var et megagodt projekt!”
Valgte pædagoguddannelsen
Nour har besluttet sig for at arbejde professionelt med børn:
”Jeg vil gerne gøre en forskel for børn, så nu er jeg startet på pædagoguddannelsen,” smiler hun.
Nour føler, at hun igennem arbejdet har lært at tage ansvar og er bevidst om, hvordan hendes handlinger påvirker andre.
”Jeg har også lært at have flere bolde i luften,” slutter hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.