En blanding af leje- og ejerboliger i størrelsen 70-120 kvadratmeter. Det bliver resultatet af det nye boligbyggeri mellem Gudrunsvej og Aaby Ringvej, som netop er gået i gang. Arealet ligger syd for Globus1.

Det første spadestik blev tirsdag taget til 222 familieboliger, hvor nogle kan lejes, andre ejes, når  de står færdige i 2019. Det er Svanen Gruppen i Horsens, som har udviklet projektet. Projektet er solgt til Core Property Management.

De 222 boliger er første skridt i det store byggeprojekt syd for Globus1. Svanen Gruppen udvikler i alt 450 boliger, herunder ungdomsboliger på arealet. På stykket helt ud til ringvejen står Aarhus Kommune for at forberede 12.000 kvm. erhvervsbyggeri.

Svanen Gruppens direktør Michael Brixhuus sagde ved det første spadestik blandt andet, at virksomheden har en stærk tro på potentialet i Gellerup:
“Den store indsats i helhedsplanen var med til at understøtte vores tro. Udviklingen af lokalplanen for området satte en streg under parternes ønske om, at transformationen af Gellerup skulle ske i respekt for det eksisterende, sagde han.

Formanden for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, sagde:
“I løbet af de næste 10 år styrker vi sammenhængskraften mellem Gellerup og det øvrige Aarhus. De mange projekter vil sikre nye spændende boliger og være med til at gøre området til en attraktiv bydel med op mod 14.000 beboere. De 222 familieboliger er et vigtigt første skridt,« sagde formanden.

Han var glad for at kunne mærke den store interesse, som private investorer har for området. “Det er vigtigt, at private investorer også tror på visionen for bydelens udvikling,” tilføjede han.
Borgmester Jacob Bundsgaard (S), som førte spaden ved det første spadestik, sagde tilsvarende, at private investorer som medspillere gør, at Gellerup lykkes med at skabe en varieret og spændende by.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.