De to lokale politikspirer er tilbage på posterne som henholdsvis medlem og suppleant. Og de glæder sig til fortsat at gøre en forskel for børn og unge i både Gellerup og resten af Aarhus.
Bader Abdel Aziz Ridha og Dima Fayez Agha er valgt som dette skoleårs repræsentanter for Gellerup-Toveshøjs børn og unge i Børne- og ungebyrådet. Bader Ridha er for tredje år i træk valgt ind, mens Dima Agha for anden gang fik så flot et resultat, at hun igen kan kalde sig suppleant. 
"Det er så fedt at have fået chancen for endnu en gang for at få indflydelse og udrette noget. Altså at hjælpe andre", konstaterer Bader. 
"Jeg er gået fra slet ikke at blive hørt til at blive hørt i og af hele byen. Det kan jeg bruge til at gøre noget for nogen, der måske ikke har det så godt", tilføjer Dima. 
En af de helt store sejre for både Bader Ridha, Dima Agha og resten Børne- og ungebyrådet forrige skoleår var, at deres indstilling om bedre hjælp til ordblinde børn og unge blev hørt af det voksne byråd, der satte penge af i budgettet til forbedringen.
Sjov rejse og større ansvar
De to byrådskolleger går til dagligt i 9. klasse på Tovshøjskolen, og selvom man må sidde i Børne- og ungebyrådet, til man bliver 18 år, så er det formentlig sidste gang, de to har stillet op. Derfor håber de, at andre allerede nu begynder at overveje deres kandidatur næste år. Bader Ridha og Dima Agha har nemlig selv fået rigtig meget ud af at være en del af Børne- og ungebyrådet: 
"Det har været en sjov og spændende rejse, hvor jeg blandt andet er blevet bedre til at argumentere for det, jeg mener", siger Bader. 
"Jeg kan mærke, at jeg er blevet mere moden af at være med. Og jeg synes, jeg er begyndt at tage større ansvar i forskellige situationer," forklarer Dima.
Allerede på onsdag d. 10. oktober træder årets Børne- og ungebyråd sammen for første gang til introdag til det spændende, politiske arbejde, der venter forude. Her får de desuden besøg af borgmester Jacob Bundsgaard og børne- og ungerådmand Thomas Medom. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.