”Alt er åbent.” Sådan udtrykte Søren Stockmar fra Cirkus Tværs sig, da Gellerupscenen forleden dannede ramme for et møde om det nye kultursamarbejde. Det blev til en diskussion om kommende aktiviteter, navn, en mulig kulturfestival, og hvad Gellerup Art Factory i det hele taget er for en størrelse.
Det var styregruppen i Gellerup Art Factory der havde invitereret til møde. Anledningen er, at Art Factory starter op omkring 1. januar. ”Der er rigtig meget, vi ikke har styr på endnu,” fortalte Søren. Blandt andet kunne han berette, at der endnu ikke er styr på organisationen af kultursamarbejdet, eller på hvad det eksempelvis kommer til at koste at leje Gellerupscenens lokaler. Frem til det nye Sports- og Kulturcampus åbner i 2020, er det netop her, at projektet vil have til huse.
Gellerup Kulturfestival i 2019?
Der blev stillet flere forslag til, hvad man fremover skal kunne opleve i Gellerup Art Factory.  De fremmødte kom blandt andet med forslag til teaterforestillinger, babyopera, kunstudstillinger, filmvisninger og at huse internationale kunstnere.
Det var stor opbakning til et forslag om at gå sammen om at skabe en kulturfestival næste år. Lone Jensen fra Kulturforvaltningen kunne fortælle, at der i forlængelse af Aarhus Kulturhovedstad 2017 er mulighed for at søge støtte til at lave en kulturfestival i området. De fremmødte besluttede derfor at gå videre med denne idé og udtrykte et ønske om, at flere aktører i området deltager i projektet.
Fedt hvis det kogte lidt i krogene
Selv om det endnu ikke ligger helt fast, hvad Gellerup Art Factory er, så var der enighed om, at det gerne må være et sted, som mange i området benytter sig af. ”Det kunne være fedt, hvis det kogte lidt i krogene,” udtrykte Søren Stockmar det. Styregruppen lægger dermed op til, at alle, der har en interesse i at lave kunst og kultur i Gellerup og Toveshøj, er yderst velkomne til at benytte sig af lokalerne og være en aktiv del af kultursamarbejdet.
Søren giver her sin egen forklaring af projektet: ”Gellerup Art Factory er et forsøg på at skabe et rum, hvor kulturer og kunstarter kan mødes, et rum hvor der sker en udveksling mellem forskellige kulturer og kunstarter. Det er et sted, hvor man selvfølgelig kan fremvise sin kunst, men også et sted hvor man kan skabe kunst. Det bliver spændende at se, hvor mange kulturaktører i området – og også aktører udefra – der vil lege med.”
Du kan kontakte Søren Stockmar fra Cirkus Tværs, hvis du gerne vil vide mere om Gellerup Art Factory, eller hvis du selv sidder inde med et projekt.
Mail: cirkus@mail.dk, tlf.: 30 30 99 19

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.