Nu hvor fritidsaktiviteter, børnehaver og skoler er lukket ned, gælder det om at være kreativ for at bevare glæden og skabe positive oplevelser i vores børns liv. Gellerup rummer mange muligheder, og har blandt andet en stor ny bypark man kan benytte. Hvis man bevæger sig lidt længere væk, findes der flere spændende eventyrsteder, man kan gå på opdagelse i. 

Foråret har meldt sin ankomst, blomsterne springer ud og det grønne spirer. Det er ved at blive dejligt lunt derude. Vi har her samlet otte tips til skønne naturområder i og omkring Gellerup, som du enten kan gå eller cykle til. Så pak picnickurven med mad, lidt tegnegrej, bøger, et tæppe at sidde på og tag på opdagelse i naturen!

Byparken – Byparken er Gellerups grønne hjerte med bevægelses- og aktivitetstilbud for både børn og voksne. Her er plads til små vandringer, leg og en tur ned til søen, hvor man måske kan fange små dyr med et net eller bare kigge på fuglene, mens man nyder sin madpakke i en af træhytterne.  Der er flere legepladser og spændende rutsjebaner man kan prøve at finde.

Hasle Bakker består af tre bakketoppe: Spiralen, Bakkekammen og Plateauet. Det er blevet et populært tilflugtssted for mange, der har brug for en rask gåtur eller bare frisk luft. Udsigten fra bakketoppene er utrolig skøn og her man kan også slå sig ned og spise sin madpakke. Hvor mange søer kan man tælle til?

Skjoldhøjkilen – der strækker sig fra Hasle Bakker i øst til True skov i vest, er en strækning på ca. 3,5 km. Gå- og løberuter kan du finde på kortet her: https://www.aarhus.dk/media/9764/hasle-bakker-skjoldhoejkilen.pdf Stedet har en lang række legemuligheder som svævebaner, klatrestativer og balancebomme. Der må gerne fiskes i nogle af søerne. Fem steder i området er der steder med madpakkehuse.

True skov – er perfekt til at vandre eller cykle i. Skoven spænder over et område på 650 hektar og er en af de største skovområder i Aarhus. True Skov ligger lige vest for Aarhus. Kør ad Silkeborgvej fra Aarhus centrum eller snup Edwin Rahrs Vej gennem Brabrand. Alternativt kan du hoppe på bus 3A fra Aarhus C – stå af ved Anelystvej. Her kan du finde et kort over True Skov med seværdighederne “Vinterens hjerte”, “Lille Amerika” og “Labyrint”. 

Langdalen og Hans Broges Bakker – er mere skov end bakker. Det er en gammel højstammet bøgeskov med et kuperet terræn, der med sine stejle skråninger egner sig perfekt til leg for børn og andre vovehalse. Der er blandt andet adgang til området fra tennisbanerne på Stenbækvej 17 i Brabrand.

Gjellerup Skov – (Sydvest for krydset mellem Silkeborgvej og Åby Ringvej) ligger ved siden af Sødalskolen. Her findes blandt andet en shelterplads – en træhytte med bålplads som man gratis kan booke gennem denne side. Måske man vil samle tørre grene i skove, tænde bål og bage snobrød med børnene? Eller stege pølser på pinde? Der er mange muligheder – det er kun fantasien der sætter grænser. 

Brabrand Sø – Rundt om søen løber noget af Brabrandstien. Denne strækning er 10 km lang og populær til cykel-, rulleskøjte- og løbeture. Her kan man fodre fugle, måske se nogle svaner og se smuk natur.

Natursamarbejdet i Aarhus kommune: Et økologisk naturcenter, hvor der er mulighed for at se geder, får, heste, og kaniner. Natursamarbejdet er et tiltag for børneinstitutioner og skoler, så tilbuddet er lukket. Så respekter, at der kun er mulighed for at se de dyr som går ude. Kan findes på Louisevej 100 i Brabrand.Natursamarbejdet i Aarhus kommune
Foto: Skoven-i-skoven

Forslag til sjove lege i skoven:

  • Gemmeleg
  • Jorden er giftig
  • Lege ridder leg med grene som findes og bruges som svær
  • Koglelege
  • Gæt og grimasser
  • Ordlege såsom hedder en blomst, et træ på engelsk, arabisk, somalisk mm.
  • Tegn det du ser i skoven
  • Samle spændende ting man finder på sin vej
  • Lege skraldemand og samle skrald

Oversigtskort over naturområderne i og omkring Gellerup:

1) Byparken 2) Hasle Bakker 3) Skjoldhøjkilen 4) True Skov 5) Laskedalen og Hans Broges Bakker 6) Gjellerup skov 7) Brabrandsøen 8) Natursamarbejdet i Aarhus kommune

På denne hjemmeside kan du finde en oversigt over shelters, bålpladser, fitnesspladser mv. i Aarhus Kommune. Det kan bookes gratis med en bruger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.