Beboerrådgiver i Gellerup, Abelone Asingh, oplever, at mange kontakter hende i bekymring for, at deres pasfornyelser eller opholdstilladelser er ved at udløbe, uden at de har fået svar fra de danske myndigheder. Hun har derfor skrevet nedenstående:

Vi har jo desværre haft mange måneder hvor coronaen har betydet, at meget har været lukket ned. Det samme gælder Fremmedpolitiet, hvor der skal tages biometri når I for eksempel har søgt om fornyelse af pas eller forlængelse af opholdstilladelse.

Fra I har søgt, og til I skal møde hos politiet, er der normalt en frist på 14 dage. Men der er først nu blevet åbnet hos politiet for tidsbestilling. Man kan IKKE komme uden at have bestilt en tid.

Rigtig mange af jer er bekymrede, fordi I ikke kan komme igennem, og er bange for, at fristen udløber. Jeg har talt med politiet, som siger, at de lige nu er ved at skulle indhente de tre måneder, der har været lukket. De har meget, meget travlt.

Politiet fortæller, at I IKKE skal bekymre jer.  På grund af den særlige situation, vil der ikke bliver set på fristen.

Der er alt for meget tryk på telefonerne, og der kan gå noget tid, før det er muligt at komme igennem. Mit råd er, at I forsøger en gang imellem, tager det roligt og ikke bliver bekymrede, og ellers nyder ferien og sommeren?.

I er altid velkomne til at ringe til mig på 61282150, hvis I vil have det bekræftet, eller har andre spørgsmål. Da jeg, også på grund af coronaen, stadig ikke har åben rådgivning, kan I ringe og bestille en tid

Fremmedpolitiet har nummer  87311426. Telefontiden er: mandag – fredag 8.00 – 9.00 og mandag – onsdag 15 – 16.

Go´ sommer til alle. Kærlig hilsen Abelone

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.