Fællesskabsprisen gives til foreninger som “går hele vejen, yder en ekstraordinær indsats og skaber fællesskaber, som vi andre trives i”. Derfor er de 16 fædre i baba i Gellerup stolte over, at fællesskabsprisen 2020 er blevet tildelt baba og det stærke fædre-fællesskab.

Baba er et fællesskab med flere end 160 frivillige fra 13 forskellige boligområder i Danmark. Baba arbejder på at skabe øget tillid mellem fædre og systemet og mellem aktivt deltagende fædre.

“Jeg beundrer jer særligt, fordi I er et afgørende fundament for vores tillidsbasseret samfund, og det kan alt andet lige noget mere end den individuelle præstation,” udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun torsdag overrakte prisen.

Formålet med baba-fællesskabet er at styrke fædres deltagelse i børnenes liv, skabe sammenhængskraft på tværs og forbedre samarbejdet mellem fædre og bl.a. børneinstitutioner, skoler og socialforvaltning.

”Jeg er rigtig glad for, at baba har fået fællesskabsprisen. Den bekræfter, at baba er et rigtig godt initiativ, der både styrker fædrenes netværk og også bidrager meningsfyldt til vores samfund,” siger Abdinasir Jama Mohamed, som er en af de 16 fædre, der tilsammen udgør baba i Gellerup.

”Baba er et socialt fællesskab, der er baseret på, at man kan mødes fysisk, og derfor har det været svært for os under coronaen. Den her pris giver mig personligt ny energi og skaber håb om, at vi snart kan genfinde det fællesskab.  Den styrker vores motivation og engagement til at fortsætte.”

I næste weekend afholder baba årsmøde i København, og 10 af de 16 fædre i Gellerup tager sammen af sted.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.